For at undgå ballade: Flere børn skal være del af beredskab

Forsvarsministeren vil afsætte flere penge til, at børn kan blive del af beredskabet. Det sker i et forsøg på at undgå, at brandfolk bliver angrebet med raketter og romerlys.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil afsætte seks millioner kroner på finansloven de kommende år til at udbrede projekterne med at få unge under 18 år i beredskabet. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

- Angreb som dem vi så nytårsaften, hvor brandfolk og politibetjente flere steder blev angrebet med fyrværkeri, er jo helt og aldeles uacceptable. Redningsberedskabet har gode erfaringer med at forebygge sådanne hændelser ved at inddrage unge i konstruktive fællesskaber. Det arbejde vil regeringen gerne støtte, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. 

Forslaget kommer efter flere episoder i dagene omkring nytårsaften, hvor brandfolk blev beskudt med raketter, bomberør og romerlys.

Beredskaber beskudt flere gange

Det var også tilfældet her i vores region, blandt andet i Slagelse Nordby hvor brandfolk og politifolk flere gange blevet beskudt. 

Efterfølgende kom de danske beredskaber med et direkte opråb til forsvarsministeren.

Ved at få flere børn og unge ind i beredskaberne håber forsvarsministeren nu på, at de kan blive ambassadører og påvirke deres venner til at opføre sig ordentligt, når der er udrykning i området.

De unge under 18, må ikke deltage i rigtige beredskabsopgaver. De unge lærer i stedet førstehjælp og øver sig i at slukke brande. Det er først, når de fylder 18, de kan søge ind i beredskabet og komme med ud på opgaver.

Flere brandkadetter i regionen

Der er allerede flere projekter med såkaldte brandkadetter i vores område blandt andet Lolland-Falster Brandvæsen og i Vestsjællands Brandvæsen. 

Hvis forslaget skal blive en realitet, kræver det opbakning fra andre partier i folketinget. Ifølge DR stiller dansk Folkeparti sig positive over for forslaget.