¨

Ulykke redder ikke sjællandske lægebiler

Foto: TV ØST

Ulykken på Præstø Fjord får ikke Region Sjælland til at fortryde nedlæggelsen af akutlægebiler, siger formand.

 

Selvom Lægeforeningen og en lokalpolitiker advarer mod at nedlægge akutlægebilerne i Region Sjælland efter drukneulykken på Præstø Fjord, så ryster regionsformand Steen Bach Nielsen (S) ikke på hånden.

- Jeg er ked af, at man sammenkæder den tragiske ulykke med vores beredskabsplan, som lige er blevet vedtaget med et meget stort flertal, siger Steen Bach Nielsen.

Han mener ikke, at Lægeforeningen har ret i sin kritik af, at nogle af de 13 elever kunne have mistet livet, hvis ikke der havde været akutlægebiler til stede.

Ifølge Lægeforeningen spillede lægerne en vigtig rolle ved at føre et rør gennem struben for at sikre nogle af elevernes vejrtrækning.

Men Lægeforeningen kan ikke dokumentere, at ulykken ville have fået et andet udfald uden akutlægebiler, mener Steen Bach Nielsen:

- Der er ikke noget, der tyder på, at der ikke også i fremtiden vil blive ydet en optimal indsats ved ulykker. Det har vi aftalt i regionen, og det har Sundhedsstyrelsen også godkendt, siger Steen Bach Nielsen

Regionsrådsmedlem Kirsten Devantier (V) har advaret mod, at der fremover skal være paramedicinere frem for læger og sygeplejersker i beredskabet. Hun efterlyser nu en undersøgelse af ulykken:

- Jeg synes ikke, det vil klæde nogen part, at starte debatten med løse tilkendegivelser af, at alt bare fungerer og er helt i orden. Det er ikke respektabelt overfor borgerne, siger Kirsten Devantier i en kommentar.

Steen Bach Nielsen afviser dog en særlig undersøgelse med fokus på regionens akutberedskab under ulykken.

- Det kommende beredskab har været evalueret i forhold til, hvad der kan komme af ulykker. Her har vi også set på muligheden for at hjælpe patienter, der har behov for hjælp til vejrtrækningen, siger Steen Bach Nielsen.

Han lægger vægt på, at flere andre læger fra blandt andet Præstø og helikopterberedskabet hurtigt var til stede ved ulykken.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App