Ugens vejr lægger op til sne og slud

Når landsholdet tirsdag aften møder Sverige i København, bliver det muligvis med en smule regn som tilskuer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er både byger og blæst på vejrprogrammet de kommende dage, og når vi kommer frem til weekenden, venter et omslag i vejret, der kan give slud eller sne.

Sådan lyder prognosen fra DMI på denne uges vejr.

- Det bliver en uge med blandet, ustadigt efterårsvejr. Mandag lægger ud med mange skyer, diset og til tider regn. I løbet af eftermiddagen løsner det op i den vestlige del af landet måske med sol og kun spredte byger, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen til Ritzau.

Blandet og ustadigt vejr

Temperaturen kommer til at ligge på 10-14 grader, og vinden bliver let til frisk og stedvis hård. Ved kysten kan vindstyrken nogle steder nå op på kuling.

- Tirsdag, onsdag og torsdag bliver overordnet set meget blandede dage med ustadigt vejr, der giver både regn, byger og perioder med hård vind. Temperaturen ligger de dage på mellem otte og 12 grader, siger Lars Henriksen.

Når Danmarks fodboldlandshold tirsdag aften skal forsøge at sikre sig en EM-billet mod Sverige, sker det i Telia Parken i København. Og skal man se kampen på stadion, kan det være en god idé at tage en regnjakke med for en sikkerheds skyld.

- Når kampen går i gang ser det ud til at blive skyet, muligvis med byger. Der kommer regn ind over landet, men om det når frem til København, før kampen er spillet færdig, er usikkert. Lige nu gør det ikke, så lad os håbe, at det holder, siger Lars Henriksen.

Koldt skifte til weekenden

Efter flere dage med efterårsvejr og nætter uden frost, slutter ugen mere vinterligt af, for i weekenden kommer der et koldt skift i vejret.

- Det bliver interessant op til weekenden, for meget tyder på, at vi skal have et omslag i vejret til noget væsentligt koldere med mulighed for vinterligt nedbør som slud eller sne, siger Lars Henriksen.

- Fredag ser ud til at holde sig i positive temperaturer, men i løbet af dagen falder de i Nordjylland, og det varsler ændringer. Natten til lørdag kommer den kolde luft for alvor, og der kan vi forvente frost flere steder. Detaljerne er dog fortsat usikre, slutter meteorologen.

/ritzau/