¨

Ugen slutter måske med storm

Foto: TV ØST

Regn og rusk præger vejret den kommende uge. Mandag kan der falde hagl, mens en storm lurer fredag. Sneen lader vente på sig, for vejret hænger fast i efteråret

Rusk, regn og en smule sol er opskriften på den kommende uges vejr, som af Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, bliver betegnet som 'lidt af en blandet landhandel'.

- Vi står over for en efterårsuge, som starter med forholdsvist pænt vejr og solskin mange steder.

- I Jylland vil der dog komme byger, som kan være med hagl eller torden. Tirsdag ser noget pænere ud med sol i stort set hele landet og kun enkelte byger i Østersø-området, siger vagtchef Klaus Larsen fra DMI til Ritzau.

Kun lidt regn

Både mandag og tirsdag vil temperaturen ligge på omkring fem grader, og i løbet af aftenen tirsdag trækker det op.

- Onsdag skal vi passeres af et regnvejr, og der kommer nok nogle millimeter. Det giver nok i gennemsnit fem til syv millimeter regn, så det bliver ikke så voldsomt.

- Regnen bliver torsdag afløst af mere vind og skyet vejr. Der kommer hård vind rigtig mange steder og stedvist op til kuling, siger Klaus Larsen.

Hård kuling

Vinden fortsætter med at ruske i landet frem til fredag, hvor en storm kan ligge og lure.

- I løbet af fredag skal endnu et regnvejr passere, og med det kommer en endnu hårdere vind.

- Det bliver op til hård kuling, og i den nordlige del af landet kan det ligge lige akkurat under stormstyrke. Derudover kommer der kraftige vindstød midt på dagen, lyder det fra vagtchefen.

Fredag op til 10 grader

På grund af blæsten holder temperaturerne sig over frysepunktet. Kun natten til tirsdag kan termometret komme til at vise minusgrader.

- Dagtemperaturerne kommer til at ligge på mellem fem og otte grader. Fredag kan vi nå op på 10 grader. Om natten ligger temperaturen på mellem to og fem grader.

- Der kan dog godt være risiko for glatte veje, for temperaturen i vejhøjde er måske lidt lavere, siger Klaus Larsen.

Dermed er det heller ikke i denne uge, at sneen rammer Danmark, og ifølge vagtchefen er der heller ikke udsigt til sne i den nærmeste fremtid.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App