¨

Ugen lægger ud med byger og slutter med torden

Foto: TV ØST

Solen vil kigge frem stort set hver dag den kommende uge, men også skyer og torden driver over landet.

Der er udsigt til en uge, hvor både sol, byger og torden vil tegne sig for det danske sommervejr.
 
- I den kommende uge vil mindre områder med regn eller byger passere Danmark fra vest. Sidst på ugen strømmer varm luft en overgang frem til os sydfra, lyder det fra DMI.
 
Mandag begynder skyet, og selvom der i perioder kommer lidt eller nogen sol, vil enkelte byger også snige sig ind over særligt de østlige egne af landet.
 
Temperaturen kommer til at ligge på mellem 15 og 20 grader, hvilket også bliver tilfældet tirsdag. Modsat mandag er der dog lagt op til en tør dag med sol.
 
Vinden tager til gengæld til, og både tirsdag og onsdag vil der blæse en let til frisk vind fra vest og nordvest - i den nordlige del af Jylland kan den blive op til hård.
 
Onsdag kan man også få solen at se, men begge dage er der mulighed for regn. Særligt kan man vente skyer og byger i de sydvestlige egne onsdag. Det bliver dog ikke ved ifølge prognosen.
 
- Torsdag bliver mest tørt og først stedvis ret skyet, men i løbet af dagen klarer det op, og der kommer lidt eller nogen sol. Temperaturen kommer op mellem 17 og 22 grader med svag til frisk vind, der aftager, lyder det fra DMI.
 
Mulighed for torden

Solen dukker også op fredag, men trods sommertemperaturer på mellem 22 og 27 grader er der ikke lagt op til, at dagen skal bruges udendørs.
 
DMI spår i hvert fald, at der i løbet af eftermiddagen er mulighed for både regn- og tordenbyger.
 
Det samme er tilfældet om aftenen og natten, hvor der formentlig kommer både regn og torden mange steder i landet.
 
Hårdest ramt bliver formentlig Nordjylland, hvor der fredag kan falde op til otte millimeter regn. I resten af landet ventes der at falde et par millimeter nedbør.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App