Ugen bliver våd - men ikke kold

Nattefrosten kommer ikke til at forfølge os i denne uge. Derimod får vi masser af regn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag morgen vågner en del af os op til termometre, der har sneget sig under frysepunktet. Men den frostkolde morgen er ikke sigende for den kommende uges vejr.

I stedet for klart og vindstille vejr bliver ugen en blæsende og omskiftelig fornøjelse, hvor man formentlig vil ønske sig medvind på cykelturen.

Det er også en god idé at have regnfrakken i nærheden, for det bliver til tider ganske vådt, lyder prognosen fra DMI.

Byger og mange skyer

- Det bliver almindeligt dansk efterårsvejr. Vi får et par fine dage - mandag og onsdag - men ellers bliver det mere vådt med regn og byger og ret mange skyer, fortæller vagthavende meteorolog Tine Zeuthen.

Hun advarer om, at vinden i perioder kan være frisk til hård og flere steder kan nå op til kuling. Vinden blæser fra sydvest og vest.

Temperaturerne lægger sig mellem syv og 10 grader alle dage. Men den ryger altså ned under frysepunktet et par gange i ugens løb. Blandt andet mandag, hvor bilister skal være opmærksomme på pletvis glatte vej op til i løbet af formiddagen, lyder det.

Fronten giver regn

Det klare vejr bliver i løbet af dagen afløst af en front, der mandag aften bevæger sig ind over Sjælland og øerne, mens vinden samtidig tager til.

- Tirsdag skal vi have fronten til at slippe landet, men den har et godt tag. Det klarer først op natten til onsdag. Der kan dog stadig komme byger onsdag morgen, fortæller Tine Zeuthen.

Resten af onsdagen bliver med nogen eller en del sol, men blæsten holder ved. Og allerede torsdag kommer der igen en ny portion regn. Det samme gælder fredag, hvor flere danskere igen kan vågne op til glatte veje.

/ritzau/