Udsigt til skift i vejret efter mere sne og kulde

Mandag aften og natten til tirsdag vil der falde sne de fleste steder i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kolde vintervejr fortsætter de nærmeste dage, men inden udgangen af denne uge er der god mulighed for, at vejret slår om, og kulden ikke længere når helt ind til knoglerne.

Først skal et par dage med chancer for frost både om dagen og om natten i størstedelen af landet dog overstås - i Vestjylland er der mulighed for tøvejr.

- Mandag starter med mulighed for rimtåge rundt omkring, men ellers bliver det en dag med lidt eller nogen sol flere steder og spredte snebyger, siger Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Et lavtryk er ved at blive dannet i Nordsøen, og det bevæger sig ind over den nordvestlige del af landet mandag aften og har sne med sig. I løbet af nattetimerne breder det sig, så når vi kommer frem til tirsdag morgen, vil det meste af landet have fået sne, men ude vestpå er det nok med indslag af slud eller regn, fortsætter han.

Ned til 15 graders frost

Hvor store mængder sne, lavtrykket har med sig, er usikkert. Men ifølge prognoserne kan det være fem til otte centimeter - muligvis mere.

Onsdag tager temperaturen et dyk, så det formentlig kun er i Vestjylland, at temperaturen skal måles i plusgrader. Natten til torsdag bliver det måske ned til 15 graders frost lokalt.

- Så det ser fortsat vinterligt ud med lidt variation i temperatur og nedbør, konstaterer Lars Henriksen.

Fredag eller i løbet af weekenden venter meteorologerne dog et vejrskifte, der resulterer i mere varme.

- Men præcist hvornår det her skifte kommer, er usikkert lige nu, siger Lars Henriksen.

/ritzau/