Udkantsdanmark vil i Folketinget

Fælleslisten breder sig efter stor fremgang i Nordvestjylland til resten af Danmark, skriver Berlingske Tidende Søndag. - Vi er ikke i tvivl om, at vi kan blive landsdækkende. Der er mange, der er utilfredse, siger Leif Hornshøj, stifter af og formand for Fælleslisten i Nord- og Vestjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Partiets hovedsag er kampen mod centraliseringen af Danmark.

Og den kamp har også bredt sig til Kalundborg, hvor Arne Olivius er initiatvitager til Fælleslisten på Sjælland. Han regner med, at der bliver holdt stiftende generalforsamling den 4. august. Der er også opstået en ny regionsafdeling på Lolland.

Fælleslisten er i øjeblikket ved at udarbejde et partiprogram, oprette nye afdelinger i resten af landet og regner med at have folketingskandidater klar i april 2011.

Kommunalforsker ved Danmarks Journalisthøjskole Roger Buch mener, at det nye protestparti mod lukninger af
sygehuse, skoler, politi- og retsbygninger samt rådhuse i udkantsdanmark har gode chancer.

- Fælleslisten bygger sig op omkring en helt ny politisk dagsorden, som ingen har formået at tage til sig de sidste 30-40 år, selvom den har ligget der. Og med centraliseringsbølgen i det offentlige de senere år, så kan mange vælgere derude nikke genkendende til, hvad listen siger, fremhæver Roger Buch over for Berlingske.