Udebliver fra operationer

Der er normalt lange udsigter til operationer på de danske sygehuse. Alligevel udebliver mange patienter, når lægerne endelig står klar. Det vil politikerne nu straffe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste år måtte læger og sygeplejersker i Region Sjælland over 1000 gange vente forgæves på patienter, som aldrig dukkede op til deres operation.

De aflyste operationer koster omkring 116 millioner årligt på landsplan. Derfor vil Venstre nu have indført en straf, så dem der udebliver uden grund også kommer bagerst i køen. Ideen bakkes op af de Konservative og Dansk Folkeparti.

- Det vil give folk en rigtig god grund til rent faktisk at møde op til deres operationer, siger Liselott Blixt, som er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

På Næstved Sygehus her i regionen forsøger man at jongelere med tiderne og få indkaldt andre patienter, så omkostningerne ved udeblivelser er mindst mulige. Her tror man ikke, at det nye forslag vil spare penge.

- Den funktion og kontrolinstans der skal sættes i gang, for at holde øje med det her er måske mere omkostningstungt end gevinsten ved det, siger Jens-Erik Varmarken, som er Ledende Overlæge på Næstved Sygehus.

I fremtiden er det også meningen, at sygehusene skal påminde patienterne på sms og mail.