Tyven følger med på stranden

De kriminelle udnytter vores hang til strandture. Tyve har den seneste tid brudt ind i biler ved de populære strande i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Hans Nielsen nærmer sig sin bil kan han fornemme, at noget er helt galt.

- Hvis man har været udsat for det en gang, så ved man, hvor ubehageligt det er, siger Hans Nielsen, som ejer et sommerhus ved Fårevejle ved Odsherred.

Han husker tydeligt følelsen af at finde sin bil efter et indbrud.

- Ubehaget ved at der ryger en brosten ind, og der er glaskår over det hele. Og så at man ved, at bilen er rodet igennem efter værdigenstande, fortæller Hans Nielsen.

Han er ikke alene om den oplevelse. For når solen skinner kører folk til stranden, men de kriminelle kører lige efter.

- Vi ser en del tyverier, når folk har været ved stranden og nyde det gode vejr, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen i Midt- og Vestsjællands Politi.

På parkeringspladsen tæt på Ordrup Strand ved Odsherred blev en stribe biler ryddet for værdier af indbrudstyve i torsdags. Politiet fortæller til TV2 ØST, at der også har været indbrud i biler ved de populære strande ved Karrebæksminde og Marielyst.

- Det er meget forskelligt, hvordan de kommer ind. Nogle gange har man knust ruder, andre gange er man kommet ind på anden vis, siger Carsten Andersen.

Måske gør vi selv nogle gange tyvens arbejde lidt for nemt.

- Man kan hurtigt blive sløset, når man kender området og tænker, at her er trygt. Så har mange en tendens til at blive lidt for sløsede med deres ting, end man burde være, siger Hans Nielsen.

Forsikringsoplysningen har følgende råd til at undgå tyveri:

1. Ompak ikke din bil på parkeringspladsen, hvor det kan være fristende at putte GPS og andre ting om i baggagerummet. Tyvene holder tit øje på parkeringspladsen.

2. Tag ikke flere ting med i bilen, end du skal have med på stranden.

3. Lad aldrig ting ligge fremme i bilen.