Tyske tog holder stille på grund af strejke

DSB anbefaler, at man overvejer sin rejse til Tyskland. Udsæt den til torsdag eller en anden dag, lyder rådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du har besluttet at rejse en tur til Tyskland med tog i efterårsferien og har planlagt at rejse onsdag 15. oktober, så opfordrer DSB til, at man genovervejer turen og rejser en anden dag.

Opfordringen skyldes en lovlig strejke blandt personalet i DB, de tyske jernbaner, i Tyskland, der betyder, at der ikke kører tog i Tyskland onsdag den 15. oktober fra klokken 4 og 24 timer frem. Der er dog enkelte danske tog, der kører til Flensborg.

Første togbusk lokken 11.10

Togene, som normalt kører mellem København og Hamburg, kører onsdag kun mellem København og Rødby. De tyske baner, DB, står for erstatningsbefordringen mellem Nykøbing Falster og Hamburg. Der vil altså køre togbusser, men DSB kan ikke garantere, hvornår de kører.

Ifølge DSB kører den første togbus først fra Nykøbing Falster klokken cirka 11.10. Togene mellem Aarhus og Hamburg kører onsdag kun mellem Aarhus og Padborg. DSB anbefaler, at man benytter Intercitytog til Flensborg, da DSB ikke med sikkerhed ved, om DB sætter busser ind fra Padborg.

Intercitytogene fra København kører helt til og fra Flensburg, oplyser DSB.  På nuværende tidspunkt er der stor usikkerhed om, hvorvidt nattoget kører onsdag.

Rejsende må forvente forsinkelser

Vælger man alligevel at rejse til Tyskland onsdag, må man forvente aflyste tog og forlænget rejsetid i togbusser.

- Vi i DSB anbefaler, at du genovervejer din rejse til Tyskland. Hvis det er muligt, så udsæt den til torsdag eller en anden dag, skriver DSB på sin hjemmeside.

/ritzau/