Tyske hospitaler i kamp om danske patienter

Privathospitaler i Sverige og Tyskland står på spring til i stor stil at stå for behandling af patienter fra Region Sjælland. 26 private sygehuse og klinikker fra hele Danmark samt Sverige og Tyskland har afgivet tilbud i den første udbudsrunde på ryg- knæprotese- eller hofteproteseoperationer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Privathospitaler i Sverige og Tyskland står på spring til i stor stil at stå for behandling af sjællandske patienter. Flere udenlandske aktører har således ifølge Berlingske Tidende meldt sig på banen i forbindelse med de store udbudsrunder af operationer, som regionerne gennemfører i øjeblikket.

F.eks. har de tyske Damp-klinikker budt på operationer i Region Sjælland , hvor danske patienter i givet fald skal behandles på hospitaler i Nordtyskland.

- Der er en betydelig behandlingskapacitet i Tyskland, hvor der ikke er samme mangel på læger og sygeplejersker som i Danmark , siger vicedirektør Hanne Sørensen fra Damp-sundhedscenter i Tønder. 

- Vi mener også, at vi prismæssigt er konkurrencedygtige, og når der er sikkerhed for, at der vil komme et stort antal patienter, vil det kunne planlægges optimalt, så der bl.a. kan være dansktalende personale til stede 

Regionerne er i gang med at sende et stort antal behandlinger i udbud. Det sker i kølvandet på ophævelsen af den såkaldte behandlingsgaranti. Alene i Region Sjælland har 26 private sygehuse og klinikker fra hele Danmark samt Sverige og Tyskland afgivet tilbud i den første udbudsrunde på ryg- knæprotese- eller hofteproteseoperationer.