TV ØSTs brugere om brændeovnsafgift: En vanvittig idé

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt forslag om 41 kroner i afgift for hver time, du bruger din brændeovn eller pejs, falder ikke i god jord hos TV ØST brugere på facebook. 

Det er de grønne vismænd fra Det Miljøøkonomiske Råd, der i en ny rapport anbefaler afgifter til brændeovnsejerne. Brændeovne er nemlig både skadelige for miljøet og for vores sundhed.

Læs mere: Forslag vil gøre det dyrt at bruge brændeovn

En vanvittig idé

Flere end 300 personer har kommenteret artiklen på facebook. Langt størstedelen er negative over for forslaget.

- En vanvittig idé, skriver Jannie Grith Adelholm.

- Det er jo hul i hovedet. Vi ville ikke have mulighed for at varme huset op. Og i et gammelt hus ude på landet kan jeg godt afsløre, at temperaturen ligger på ca. 4 grader indenfor i vintermånederne, hvis der ikke har været tændt op i 4-5 dage. Det skal nok blive hyggeligt, skriver Eva Romme.

Tarveligt med den skjulte skat

Mange af TV ØSTs brugere mener, at der er tale om en skult skat. Inge Jørgensen skriver for eksempel:

- Hvis der fyres korrekt er brændeovn co2-neutral. Og det er tarveligt med den skjulte skat. Jeg har en ny brændeovn til gengæld ingen anden form for varme i huset, så den bruges altså flittigt, skriver hun.

- Det er jo hul i hovedet. Vi ville ikke have mulighed for at varme huset op. 

Michelle Nimb Nielsen synes egentlig godt om at mindske forbruget af brændeovn, men har ikke råd:

- Hvis mere miljøvenlige alternativer bliver billigere så gerne. Jeg ville gerne udskifte at skulle fyre op i min brændeovn gennem vinteren, hvis jeg økonomisk kunne få et bedre system, hvor det ikke bare er fuldopvarmet på el fra elselskabet. Men som det ser nu, har jeg ikke pengene til så stor en investering til at omlægge til f.eks. solvarme osv med de priser, skriver hun.

Ok idé, men ...

Der er dog også enkelte positive tilkendegivelser - dog ikke uden betænkeligheder:

- Det synes jeg faktisk er ok... men jeg gad nok se hvem og hvordan der skulle tælles forbrugstimer, skriver Anette Rudbeck.

Hvad synes du om forslaget? Deltag i debatten her: