¨

TV ØST sender solformørkelsen live

Foto: TV ØST

Fredag formiddag er der solformørkelse i Danmark, og det er TV ØST med til at dække både på vores egen kanal og på nettet.

SE VIDEO FRA SOLFORMØRKELSEN HER: http://www.tveast.dk/live

TV ØST sender live, når solformørkelsen fredag formiddag kaster sin skygge over Danmark.

Livesendingen kan ses fra klokken 9 til 12 både på TV ØST-kanalen og på vores hjemmeside www.tveast.dk, hvortil vi bruger specielt udstyr, som giver de allerbedste chancer for at dokumentere den astronomiske begivenhed på kamera.

- Der er tale om et højteknologisk filter, der sorterer de skadelige stråler fra og sikrer seerne en optimal oplevelse, fortæller Kasper Thor Larsen, der er teknisk chef hos TV ØST.

Husk brillerne

Solformørkelsen bliver, ifølge tv2vejret, den største i 54 år. Omkring klokken 9.40 begynder månen langsomt at bevæge sig ind foran solen, og når fænomenet er på sit højeste, vil mere end 83 procent af solskiven være dækket.

Da man ikke må kigge direkte mod solen uden beskyttelse, når solformørkelsen er i gang, er det vigtigt at anskaffe sig de rigtige briller eller et solfilter, der er beregnet til at se solformørkelser med. 

Send video og billeder

På TV ØST er vi meget interesseret i video eller billeder fra dit lokalområde, som fortæller historien om mennesker, der forsøger at se solformørkelsen – både ved planlagte begivenheder eller spontant.

Det er altså ikke billeder af selve solformørkelsen, vi er interesseret i, men mere billeder af tilskuere til denne - også gerne, hvis det flere steder mislykkes at se solformørkelsen på grund af skydække.

Sådan gør du

Videofilm uploades via www.tveast.dk/sendvideo - og det kan gøres direkte fra mobilen, hvis du har en smartphone.

Send også en mail til redaktion@tveast.dk med kontaktoplysninger og med en kort beskrivelse af historien og det, der ses på videoen.

Vend mobilen eller kameraet, så du tager stillbilleder på den brede led – og vedhæft dem i en mail, som sendes til redaktion@tveast.dk. Tilføj gerne nogle linjers beskrivelse af det, som ses på billederne og skriv, hvem fotografen er.

Der kan max. sendes billeder på tilsammen 10 MB i én mail.

00:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App