¨

Tusindvis kan blive tjekket for tarmkræft

Foto: TV ØST

I dag begynder et omfattende tilbud om screening af tarmkræft i Region Sjælland. 280.000 borgere kan blive undersøgt.

Hvis du er i alderen 50-74 år vil du indenfor de næste fire år modtage et brev, hvor du bliver tilbudt at blive undersøgt for tarmkræft. Og det er hele 280.000 borgere i Region Sjælland, der vil få tilbuddet.

- Jeg er jo selv i målgruppen og vil helt sikkert tage imod det gode tilbud, når det kommer til mig, siger Jens Stenbæk (V), der er regionsrådsformand i Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Tilbuddet er landsdækkende og begynder i dag.

Screeningen består af en afføringsprøve, der analyseres for blod. Omkring fem procent vil få påvist blod i afføringen og bliver derfor henvist til koloskopi, som er en kikkertundersøgelse af hele tyktarmen. Hvis koloskopien viser tegn på kræft, vil man blive tilbudt at indgå i et pakkeforløb.

- Formålet med tarmkræftscreeningen er at konstatere tarmkræft i et tidligt stadie, så man kan få behandling så hurtigt som muligt. Hvis man opdager kræften tidligt, kan man i nogle tilfælde også få en mere skånsom behandling, og det giver bedre overlevelseschancer, fortæller ledende overlæge Lise Bathum, Klinisk Biokemisk Afdeling fra Næstved Sygehus.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App