Tusindvis af unge står uden togkort

Det bliver dyrt at komme i skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14.000 unge venter lige nu på at få deres DSB-togkort. Det fortæller Lolland Falster Folketidende.

Unge over hele landet mangler togkort efter, at DSB har lavet reglerne om. I stedet må de selv betale eller blive hjemme fra deres uddannelse.

 

Ændrede regler hos DSB for, hvordan studerende skaffer sig de togkort, der bringer dem billigt frem og tilbage til deres uddannelsessted, betyder, at omkring 14.000 unge i hele landet lige nu står uden togkort. I stedet må de selv lægge ud for transporten eller blive hjemme.

Det har blandt andet ramt en gruppe studerende på Social- og Sundhedsskolen i Nykøbing F. Her mangler der 10 elever i klassen på grundforløbet. De bliver hjemme, fordi de ikke har råd til den daglige togbillet. Flere af de studerende kommer med toget helt fra Nakskov. Det koster dem dagligt 150 kroner. 

- Det har de ikke råd til, og det er dybt frustrerende, at de bliver hjemme i stedet. Situationen med de togkort risikerer at forsinke deres uddannelse så meget, at de ikke kan gennemføre den, siger uddannelseschef på SOSU-skolen i Nykøbing F. Hanne Stilling til avisen.

Hos DSB mener kundecenterchef Torben Nielsen, at de studerende har fået tilstrækkeligt med information om de nye regler.

- Alligevel har cirka 7000 studerende overhovedet ikke reageret og andre 7000 har mødt problemer med registreringen og ligger i øjeblikket i kø i en pulje. De har handlet i god tro, og de skal hjælpes, siger Torben Nielsen.

Han oplyser, at andre cirka 13.000 studerende har fået deres togkort eller får dem en af de nærmeste dage.