Turister strømmer til danske øer: Ø-pas bliver revet væk

Successen med ø-passet fortsætter og oplaget på 35.000 eksemplarer er næsten udsolgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske øer har vind i sejlene. Øerne melder om flere turister, højere omsætning og fulde færgeafgange.

Det betyder også, at de danske ø-pas bliver revet væk. Oplaget på 35.000 eksemplarer er næsten udsolgt, skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig over, at ø-passene igen i år er blevet revet væk af danskerne. Det betyder nemlig flere turister, mere aktivitet og højere omsætning i butikker og restauranter på øerne, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

quote Færgerne er livlinjen til øerne, og vi har sørget for, at de rejsende har fået ø-passet

Jacob K. Claesen, direktør for Danske Rederier

I ø-passet er hver ø præsenteret med kort, foto, faktaoplysninger om, hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode til øens hjemmeside. I et blankt felt ved præsentationen af den enkelte ø kan turisten fra en plade på havnen eller færgen gnide en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle på ø-mærker. Denne gimmick er turisterne vilde med og konkurrerer gerne med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Solskin trækker flere turister til end normalt

De danske øer melder flere besøgende, mere aktivitet og øget omsætning i butikker og restauranter. I år er ingen undtagelse.

Campingpladser spår en fantastisk sommer
Læs også
Flere turister overnatter i vores region: - Det er fuldstændig overvældende
Campingpladser spår en fantastisk sommer
Læs også
Flere turister overnatter i vores region: - Det er fuldstændig overvældende

- Øerne har hver for sig et unikt brand som flere og flere heldigvis er ved at få øjnene op for. Den fælles markedsføring af øerne bærer frugt, og den indsats vil vi fortsat styrke, siger Steffen Damsgaard.

De positive tendenser vækker genklang hos Sammenslutnigen af Danske Småøer, som er interesseorganisation for 27 danske, beboede småøer. De har indtryk af, at der er rigtig mange turister på småøerne i år, som de ifølge formanden kan takke vejrguderne for.

- Selv om vi på øerne synes, at al slags vejr er til ø-besøg, så er der ingen tvivl om, at denne sommers gode vejr får endnu flere til at tage færgerne til øerne – enten for en enkelt dag eller et længere ophold. Det danske sommervejr er også rigtig godt for lystsejlerne, så ø-havnene er fyldt med sejlskibe, siger formand Dorthe Winther i en pressemeddelelse.

Danske Rederier: Færgerne kan mærke, at det er sommer

quote Selv om vi på øerne synes, at al slags vejr er til ø-besøg, så er der ingen tvivl om, at denne sommers gode vejr får endnu flere til at tage færgerne til øerne

Dorthe Winther, formand for Sammenslutnigen af Danske Småøer

Færgerne kan også mærke, at det er blevet sommer, og både danske og udenlandske turister besøger de danske øer.

Hos Danske Rederier, der er branche- og arbejdsgiverorganisation for dansk skibsfart, oplever man mere aktivitet på færgerne, som sejler til de danske øer.

- Færgerne er livlinjen til øerne, og vi har sørget for, at de rejsende har fået ø-passet. Besøg på øerne giver gode oplevelser for turisterne, og ø-boerne mærker det øgede lov på øerne. Det gælder i øvrigt både i højsæsonen og udenfor skolernes sommerferie, hvor man har kunnet mærke de seneste års succes med det forhøjede billettilskud, siger direktør Jacob K. Claesen i en pressemeddelelse.