¨

Turismechef om PostNord-cykelløb: - Det er en cadeau til hele vores område

Turismechef Martin Bender fra VisitSydsjælland-Møn glæder sig over fordelene ved PostNord Danmark Rundt, der har hele tre etaper i regionen. Foto: Kasper Larsen - TV ØST

Mens cykelryttere fra hele verden kommer forbi vores region i PostNord Danmark Rundt, glæder turismechefen sig over den branding, som området får.

Mens cykelrytterne tramper i pedalerne i årets PostNord Danmark Rundt, er der andre der klapper i hænderne.

- Det er en stor begivenhed både for turistbranchen, men også for vores destination generelt, siger Martin Bender, turismechef for VisitSydsjælland-Møn til TV ØST.

For det er en landsdækkende begivenhed, der lægger vejen forbi vores region, og det er ikke uden betydning, forklarer han.

- Det her er en alletiders mulighed for, at de lokale kan komme ud og se noget verdensklasse cykelsport. Og så er det samtidig også en mulighed for os at vise, at cykelturisterne er rigtig velkomne i Sydkystdanmark - altså Sydsjælland og Møn, siger Martin Bender.

Så er der den langsigtede del, og det er, at vi får fortalt danskerne, at Sydsjælland er et dejligt sted at feriere

Martin Bender, turismechef for VisitSydsjælland-Møn

Profit på flere måder

Det store årlige cykelløb har tre etaper i år i regionen. Der er to etaper på Sydsjælland og én på Falster, og det er ikke set før.

- Vi har ikke tidligere haft så mange etaper hernede, og det er jo en cadeau til hele vores område hernede, og alt hvad vi har at byde på, siger Martin Bender.

Under sådan en begivenhed får mange profit af det. Det gælder både i indtjening men det gælder også i reklame og omtale, forklarer han.

- Pengene i sådan en begivenhed falder i to rater. Den ene er på dagen, hvor vi ser hele entouragen - det vil sige cykelrytterne, der skal serviceres, de skal overnatte, de skal spise - og så er der alle dem, der kommer og ser på, som forhåbentlig køber is, sodavand og pølser, siger Martin Bender og fortsætter:

- Så er der den langsigtede del, og det er, at vi får fortalt danskerne, at Sydsjælland er et dejligt sted at feriere. Vi har en fantastisk natur, kultur og kyst ikke mindst, siger han.

Læs også PostNord Danmark Rundt kommer forbi regionen: Her kan du se rytterne

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App