Tricktyverierne fortsætter

Pas på dine ting, når du hjælper turister med at finde vej. De seneste dage har det nemlig været tricktyvenes fortrukne fremgangsmåde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommertid er tricktyvenes højsæson. I aftes kunne vi på TV2 ØST fortælle om Bodil Dall fra Holbæk, der mandag fik franarret sit dankort på en parkeringsplads i Holbæk foran Rema1000.

Siden mandag har tricktyverierne fortsat i en lind strøm.

Ringsted på kortet
Onsdag blev en 68-årig kvinde fra Stenlille stoppet på parkeringspladsen foran Lidl på Odinsvej i Ringsted. En engelsktalende mand spurgte om vej til København, mens han bredte et kort ud. Imens kvinden hjalp turisten, fik hun stjålet hendes pung fra tasken. Manden misbrugte hendes kort for 14.411 kr.

Kvinde fra Hårlev narret
Samme dag i Hårlev blev en 75-årig kvinde kontaktet af to engelsktalende mænd. Denne episode skete ved Fakta på Hovedgaden i Hårlev. Fremgangsmåden var den samme som i Ringsted, hvor mændene fremviste et kort. Da kvinden ikke forstod, hvad de sagde, hentede hun sin mand. Men der var tricktyvene over alle bjerge med kvindens dankort, som lå i hendes håndtaske. Politiet er ikke oplyst om, hvor mange penge mændene har stjålet fra kvindens dankort.

Politiet advarer
Politiet opfordrer stadig til, at man er meget opmærksom på sine ting, især når man er ude og handle og bliver kontaktet af udenlandske og ikke dansktalende personer

- Typisk er tricktyvene af udenlandsk herkomst og vil sælge smykker, knivsæt eller spørger om vej, og vi kan kun opfordre til, at folk tænker sig om, når de bliver kontaktet på gaden, siger politiinspektør Steen Nørskov, der er leder af beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.