¨

Tricktyve plager Sjælland: Udgiver sig for at være hjemmepleje

Foto: TV ØST

Det seneste døgn har politiet i regionen oplevet flere tricktyverier, der blandt andet udgiver sig for at være fra hjemmepleje.

To gange onsdag var borgere i politikredsen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udsat for tricktyveri.

Begge tilfælde er typiske, og politiet opfordrer til, at man er ekstra opmærksom og årvågen, hvis man bliver kontaktet af ukendte, der spørger om vej, eller hvis det ringer på døren under påskud af for eksempel at være fra hjemmeplejen.

Første tilfælde skete onsdag klokken 10.15, hvor en 69-årig mand fra Sorø havde været ude at handle med sin kone i Netto på Norgesvej i Sorø.

De blev kontaktet af en udenlandsk kvinde på p-pladsen, og hun spurgte om vej. Mens den 69-årige talte med hende, lykkedes det en anden kvinde at stjæle mandens dankort op af lommen, og en tredje person henvendte sig til den 69-åriges kone.

Da ægteparret blev klar over, hvad der foregik, fik de jaget gerningsmændene på flugt. Selv om den 69-årige straks anmeldte dankortet for stjålet, var der allerede hævet et kontant beløb.

Gerningsmændene beskrives som:

  • A: Kvinde, 25-30 år, 160 cm, kraftig af bygning, lys i huden og sort, langt hår.
  • B: Kvinde, 30 år, 170 cm, lys i huden.
  • C: Mand, 60-70 år, 160 cm, almindelig af bygning og brunt hår.

Udgav sig for at være hjemmepleje

Klokken 17.42 blev der ringet på døren hos en 73-årig kvinde, der bor på Ribsvej i Skælskør.

Det var en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, og hun blev lukket ind, men den 73-årige fornemmede, at der var noget lusk. Derfor fik hun gennet kvinden ud, inden der blev stjålet noget.

Kvinden beskrives som:

  • 50-60 år, 165-170 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden og med langt, lyst hår. Hun bar en lyseblå kittel.

Dårligt syn hjalp tricktyv

I nabokredsen melder Midt- og Vestsjællands Politi ligeledes om tricktyveri.

Klokken 16.34 fik politiet en anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted onsdag mellem klokke 14.00 og 15.15 på Østre Havnevej i Holbæk, hvor en ukendt mand ringede på døren. 

Læs også Gravid tricktyv på spil: Listede sig ind hos en 65-årig dame

Da den 87-årige forurettede ventede besøg af hjemmeplejen, lukkede hun vedkommende ind.

Forurettede ser ifølge meget dårligt meget dårligt. Manden gik ind i stuen under påskud af, at der var mange indbrud, og at han ville undersøge vinduerne for at se, om de var sikre. Det lykkedes for tricktyven, der stjal kontanter fra forurettede.

Kontakt politiet

Politiet ser med stor alvor på den slags tyverier, hvor det er ældre mennesker, der er ofre for sølle adfærd fra den kriminelles side.

Derfor gentager politiet rådet om, at man aldrig skal lukke uvedkommende ind på sin adresse, hvis man ikke har aftaler med nogen i forvejen.

Man skal i stedet straks ringe til politiet, hvis der er uvedkommende, der henvender sig, så vi kan komme ud i området og kigge efter en mulig gerningsmand.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App