¨

Tre kandidater slås om formandsposten i Region Sjælland

Det er endnu usikkert om der bliver peget på SFs, Venstres eller Socialdemokratiets spidskandidat. SF fik meget stærkt valg i regionen - men stemmerne fordelte sig ligeligt mellem blokkene

Det blev til en stærk fremgang til SF ved regionsvalget på Sjælland. Partiet hentede fem nye mandater og gik frem til i alt otte mandater. Samtidig måtte Socialdemokratiet to mandater ned til 12, hvilket giver S og SF i alt 20 af de 41 mandater.

Præcis samme antal når Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti op på. Venstre måtte et mandat ned til 12, mens Dansk Folkeparti gik et frem til fem og de Konservative fastholdt tre.

Dermed er der et enkelt mandat tilbage, som går til Det Radikale Venstre - ned fra to mandater. Enhedslisten mister et mandat og glider ud, og det samme gør Blak-listen med Freddy Blak, der forlader politik med dette valg.

Ved sidste valg blev Venstres Kristian Ebbensgaard valgt til formand, men han genopstiller ikke. Nu har Venstre Jens Stenbæk, viceborgmester i Holbæk, som kandidat.

Hos Socialdemokratiet er det tidligere Slagelse-borgmester Steen Bach Nielsen, der håber på formandsposten. Men også SFs Flemming Stenild kan komme i spil til en formandspost. SF'eren har været lidt på kant med LO i en sag om støttekroner og et krav om, at han ikke måtte pege på den borgerlige spidskandidat.

 

Regionsrådsvalgsresultat1

Regionsrådsvalgsresultat2

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App