Travl uge for livredderne: Hele 193 førstehjælpsaktioner

Uge 30 var den mest travle uge for livredderne på strandene i 20 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det varme og solrige vejr giver travlhed på strandene.

Ifølge Trygfonden har uge 30 været den mest travle uge for livredderne på strandene i de 20 år, hvor TrygFonden Kystlivredning har passet på gæsterne.

I vores region har livredderne gennemført 193 førstehjælpsaktioner, hvor de har taget sig af alt fra snitsår, skader efter møder med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering. 

Samtidig har de gennemført 41 forebyggende aktioner, hvor de for eksempel har været ude i vandet for at advare folk, der har taget et badedyr eller lignende med i vandet ved fralandsvind.

Og 1.615 gange har livredderne været i kontakt med badegæster om de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, eller hvad man skal være opmærksom på i vandet.

Ingen livreddende aktioner

Men i det hele taget var gæsterne på strandene her i regionen gode til at tage højde for forholdene, og derfor var livredderne ikke én eneste gang i en livreddende aktion.

Anderledes ser det ud på landsplan, hvor livredderne har været involveret i 11 redningsaktioner.

- Derfor er det forventeligt, at der er flere livreddende aktioner end på en vejrmæssig gennemsnitlig sommer, men det er første gang, at vi oplever så mange alvorlige situationer på en enkelt uge, fortæller Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

Sæsonen slutter 22. august

Som det ser ud nu, vil der efter den 22. august ikke længere være livreddere fra TrygFonden på strandene. Det skyldes, at sæsonen slutter.

Mange af livredderne er unge eller studerende og skal derfor i gang med studierne eller andet.

Det er derfor på kommunalt plan, at der skal rekvireres livreddere, hvis vejret inviterer til strandbesøg.

Livreddere i aktion i uge 30