Transportminister skal finde forsvundne togvogne

Der skal skaffes ekstra tog, som lovet befolkningen. Det kræver Enhedslisten. Problemet er, at DSB ikke kan skaffe vognene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sjællandske pendlere er blevet lovet 10 ekstra togvogne med 1200 siddepladser af regeringen. Og det løfte skal politikerne leve op til.

Sådan lyder kravet fra Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til transportminister Henrik Dam Kristensen (S) inden forligskredsen bag trafikaftalen fra juni 2012 mødes i eftermiddag. Her skal de drøfte, hvordan aftalens løfte om at udvide antallet af dobbeltdækkertogvogne på de sjællandske regionalbaner fra 45 til 55 er endt med, at DSB bare har fået én ek-stra togvogn på skinner.

I trafikaftalen fra juni 2012 afsatte man 660 millioner kroner til at købe de 45 dobbeltdækkervogne, DSB lejer i dag samt 10 ekstra. Men pengene rakte angiveligt kun til at købe 46 togvogne for i alt 649,4 millioner kr, skriver DAGBLADET Ringsted.

Togpendlere skal have hjælp

- Vi vil stille krav om, at det her problem skal løses med en fuldgod erstatning. Man kan ikke indgå et forlig, der lover at afhjælpe trængselsproblemerne for togpendlerne, hvorefter der bare ikke sker noget, siger han.

Kritikken bakkes op af Venstres Flemming Damgaard Larsen, næstformand i Transportudvalget og valgt i Sjællands Storkreds, der i avisen lørdag beskyldte ministeren for at føre »Sjællands pendlere bag lyset«.

Ifølge DAGBLADETs oplysninger er problemet opstået, fordi dobbeltdækkervognene har været dyrere end først antaget.