¨

Traktorer på Rådhuspladsen

Foto: TV ØST

500 traktorer fra hele Danmark kørte onsdag igennem regionen og endte i en stor demonstration i København. Landmændene er utilfredse med regeringens miljøplan Grøn Vækst.

Utilfredsheden med regeringens miljøplan "Grøn Vækst" er stor blandt landmændene. Planen indeholder en række krav til vandmiljøet.

Og det fik onsdag 500 landmænd til at køre deres traktorer mod København:

02:09 Luk video

Landmændene mener, at Grøn Vækst gør det svært at konkurrere med andre lande i EU. Vi mødte en af landmændene, før han tog mod København

01:39 Luk video

Hverken fødevareminister Henrik Høegh eller Miljøminister Karen Ellemann vil efterkomme landmændenes krav

02:36 Luk video

Foto: TV ØST

Bøder til bønder i traktorhær

Omkring 450 af de landmænd, der har parkeret deres traktorer i hovedstaden onsdag, kan se frem til en bøde.

Det bliver en dyr dag for mange af de landmænd, der onsdag er taget hele vejen til hovedstaden med deres traktorer for at demonstrere.

På Fisketorvet i København er Europark nemlig i gang med at uddele bøder til de parkerede traktorer, som de demonstrerende landmænd ikke kan tage med sig til demonstrationen på Rådhuspladsen.

Det skriver eb.dk.

Området på Fisketorvet er privat ejendom, og en del af de cirka 450 traktorer har ikke sat p-skiven - derfor får mange af landmændene en hård dag i dag, når de efter demonstrationen kan vende tilbage til en traktor med en bøde og et girokort.

Ifølge nyhedssiden er tre parkeringsvagter i gang med at dele bøder ud til de parkerede traktorer.

Både politiet og arrangørerne har uden held forsøgt at tale med Europark og ejeren af området for at få en aftale på plads.

- Europark og ejeren har retten på deres side, og så vidt jeg er orienteret, så er arrangørerne klar over, hvad der sker lige nu, fortæller den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Søren Wiborg, til eb.dk.

Onsdag eftermiddag befinder de fleste af landmændene sig på Rådhuspladsen. De ville have været til demonstration foran Christiansborg med deres traktorer, men blev afvist af politiet. I stedet holder omkring 450 på Fisketorvet og cirka 60 på Rådhuspladsen.

Landmændene er utilfredse med regeringens nye vandmiljøplan, som de frygter vil skade dansk landbrugs konkurrenceevne.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App