¨

Trafikforsker: Tværmotorvej vil ikke hjælpe regionen

Foto: TV ØST

En tværmotorvej er ønsket blandt politikere, kommuner og virksomheder i Region Sjælland. Men nu siger en trafikforsker, at den slet ikke vil gavne.

En tværmotorvej fra Rønende over Næstved, Slagelse og til Kalundborg, er på manges ønskeliste. Ikke mindst regionens politikere og virksomheder.

- Så får du meget mere vækst og mange flere arbejdspladser her, sådan siger formanden for den komite, der arbejder intensivt på at få tværforbindelsen realiseret, Lars Jensen til DR P4 Sjælland.

Men det er trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet uenig i.   

- Der er nok en tendens til, at motorveje snarere er med til at flytte arbejdspladser derhen, hvor der er mange i forvejen, siger Per Homann Jespersen.

Han mener, at man må vente længe, hvis tværmotorvejen overhovedet kan blive en realitet. 

- Det er sådan set okay at gå ud at foreslå det og arbejde for det. Jeg tror bare ikke, at man skal regne med, at der er store chancer for, at det er et projekt, der bliver fremmet, og der kommer statslige midler til i de nærmere årtier.

Flere arbejdspladser

En undersøgelse fra Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse viser, at der med en motorvej fra Rønnede til Kalundborg, vil blive skabt 1500 arbejdspladser. Derfor er formand Lars Jensen uenig med trafikforskeren argumenter.

Politikerne rykker sig da heller ikke på trods af de nye udtagelser. Både Christian Wedel Neergaard (C) og Rasmus Horn Langhoff (S) er enige om, at de stadig gerne vil have lavet en motorvej.

- Vi har en vision, og den må vi regne på. Og så må vi se at få etableret den vej, siger konservative Christian Wedel Neergaard til DR P4 Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App