Trætte betjente vender hjem efter klimatopmøde

I dag puster verdens ledere ud efter de sidste døgns intense klimaforhandlinger i København. Det samme gælder for politiet. I Roskilde mødte vi en flok godt trætte betjente, der vendte hjem efter to ugers arbejde i hovedstaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 15.15 ankommer et hold trætte betjente til stationen i Roskilde.  Bag dem har de to uger uden familie og vagter på op til 17 timer.

 

- Vi er trænede til at kunne klare så lange vagter, men adrenalinen gør også sit til, at man ikke bliver træt, siger delingsfører Michael Brown.

 

Det har været nok at se til, for i Københavns gader var der masse af både danske og udenlandske aktivister, som politiet skulle holde styr på.

Betjentene fra Midt- og Vestsjællands politi er sluppet uden alvorlige skrammer. En enkelt forstuvede dog knæet allerede anden dag i København, da han faldt ud af kørende bil, men et støttebind og panodiler var nok til at holde ham på benene under hele topmødet.

 

Et glimt af verdens mægtigste mand blev det også til. Betjenten fra Roskilde var nemlig med  i aftes, da USA’s præsident Barack Obama blev eskorteret til lufthavnen.

 

Regionens betjente kan ikke se frem til ekstra fridage efter indsatsen i København. For hvis al overarbejdet skal afspadseres vil regionens politistationer blive lagt øde hen. I stedet får de i denne måned ekstra penge på lønkontoen, og de skal bruges til at smøre familien efter de 14 dages afsavn.

 

- Der kommer nok lidt ekstra julegaver under træet i år, siger politiassistent Michael Hvid, inden han går op til debriefing med gløgg og æbleskiver.