¨

Totalt rygeforbud for ansatte på Mols-Linien

Foto: TV ØST

Mols-Linien har har indført nogle af de mest vidtgående rygeregler i Danmark. De ansatte må overhovedet ikke ryge, heller ikke på kajen eller i deres pauser. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Reglerne, som rækker langt ud over kravene i rygeloven, er blevet indført på Mols-Liniens færger mellem Jylland og Sjælland. Personalet var så utilfredse, at de bad en faglig voldgift om at se på sagen. Her fik Mols-Linien dog medhold.

Kun den mønstrede besætning, der sejler en uge ad gangen og bor på skibet, må derfor ryge - men kun i rygerum og i deres fritid.

Ledelsen har i et brev til 3F svaret, at det virker forkert, hvis passagererne ser ansatte stå og ryge. Passagerne selv må dog stadig ryge udendørs på land eller på færgernes åbne passagerdæk.

Personalet forklarede ved behandlingen af sagen, at der findes steder på færgerne, hvor de kan ryge, uden at det kan ses af passagererne.

- Et andet af argumenterne har været at stille rygere og ikke-rygere lige. Men jeg holder akkurat de samme pauser nu, som da jeg røg, forklarede fællestillidsrepræsentant Dorrit Hansen. Hun har selv droppet tobakken for fem måneder siden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App