Tørreste periode i 4 år

Det er efterhånden lang tid siden, at der er kommet regn på Sjælland. Ikke siden 2009 har det været mere tørt end nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når DMI bladrer i deres opgørelser over nedbør, så skal de efterhånden langt tilbage for at finde regn.

- 1. juli kom der 2-5 millimeter. Det er den sidste gang, hvor vi havde nævneværdig regn på Sjælland, siger Frans Rubek, der er klimatolog ved DMI.

Det har gjort, at naturen lige nu er meget tør. Faktisk er det den tørreste periode i 4 år, og der er ikke noget, der tyder på, at det bliver mindre tørt.

- Det er der ikke. Som vi kan se i udsigterne, er der ikke bedring i sigte, det bliver kun tørrere, siger Frans Rubek fra DMI.

DMI bruget et tørkeindex til at bestemme, hvor tør naturen er. Lige nu er tørkeindexet 8,5. I 2009 var tallet oppe på 9 i 2 dage. Meget tyder på, at vi også i år kan komme derop.

- Lige nu er tørkeindexet på 8,5, men det går kun en vej, og det er op, siger Frans Rubek fra DMI.

Måske afbrændingsforbud på vej
Det tørre vejr gør, at der flere steder er risiko for naturbrande. I Næstved Kommune kan der være et afbrændingsforbud på vej.

- Vi er opmærksomme på risikoen, så vi er ude i naturen og kigge på de steder, hvor der er risiko for naturbrand, siger Flemming Nygård, der er beredskabschef hos Næstved Brand og Redning.

Lige nu er Næstved Brand og Redning ude i naturen hver dag for at kontrollere, hvor tørt det er.

- Vi tjekker bestemte steder som Holmegårds Mose og Fedet i Faxe. Det er det, der bliver indikatoren på, om vi indskærper brugen af åben ild, siger Flemming Nygård.