Tørken giver rekordgodt år for vinproducenter: - Vinplanterne stod grønne og struttede af sundhed

Vinbønderne kan se frem til at rekordgod høst i år. Og alle forudsætninger er tilstede for, at vinen tilmed er god, lyder det fra foreningen Dansk Vin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinbønderne kan se frem til en særdeles god høst i år.

For selvom sommerens tørke har været ved at knække nakken på mange landmænd, så jubler vinproducenterne over solens varme.

Hos Dyrehøj Vingaard på Røsnæs har man svært ved at få armene ned, for de forventer næsten at kunne fordoble deres høst i år til 35 ton druer, som svarer til 30.000 flasker vin. Og der er ikke noget, der tyder på, at det bliver 30.000 sure flasker vin, lyder det fra erhvervsformanden i foreningen Dansk Vin, Jean Becker.

quote På min mark var græsset mellem planterne helt brunt, men vinplanterne stod helt grønne og struttede af sundhed

Jean Becker, erhvervsformanden i foreningen Dansk Vin

- Alle forudsætninger er her i hvert fald, fordi vi kan se, at den varme sommer har gjort, at vi for det første har flere druer, end vi plejer, så vi er sikre på, at de kan modne, og for det andet er sukkeret relativt højt. Det vil sige, at vi har en tilfredsstillende sukker- og alkoholprocent i vores vin. Altså omkring 12 procent, siger han og tilføjer:

- Det hele ser godt ud.

Struttende vinplanter i tørken

Landmændenes afgrøder tørstede som aldrig før i sommer, men anderledes er det for vinbøndernes planter.

For vinplanternes rødder går meget længere ned i jorden, hvor de kan få vand.

- På min mark var græsset mellem planterne helt brunt, men vinplanterne stod helt grønne og struttede af sundhed. Så vinen har rødderne meget langt nede, siger Jean Becker. 

Med rødderne godt gravet ned, lader det til, at vinproducenterne kan se frem til en særdeles god høst i år.

- Jeg kan tale for mig selv og dem, jeg har besøgt inden for de seneste 14 dage. Og der er det sådan, at vi har i hvert fald en tredjedel mere volumen, end vi plejer. Derfor bliver det en bedre høst. Og kvaliteten er til stede, siger Jean Becker.

På Dyrehøj Vingaard på Røsnæs forventer de, at høsten skal i hus om cirka 14 dage.