Tørkealarm på Lolland og Falster

Der er ikke kommet vand fra oven i ugevis på Lolland og Falster. Tørkeindekset ligger lige nu på 10 - og det er det højeste overhovedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Haveejere og landmænd danser sikkert regndans i disse dage. Ellers er de allerede begyndt at vande, for at redde roserne i eller afgrøderne.  

Det er nu flere uger siden, at det har regnet. Og hvis man skal tro på DMI, så kommer der altså først nedbør om en uges tid.

I DMIs tørkeindeks er området for Lolland og Falster samt det sydlige Sjælland angivet til 10 – altså det værste på skalaen overhovedet. Og det er højst udsædvanligt så tidligt i juni. På kortet her kan du se, hvor tørken er værst. 

Kilde: DMI
Kilde: DMI

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning opfordrer alle til vise hensyn og bruge deres sunde fornuft, når de har med åben ild at gøre.  

- Man skal især passe på med bål og grill ude i naturen. Når det er så tørt, får ilden hurtigt fat. Man skal også huske, at man ikke bare skal smide i cigaretskod ude i naturen. Nogen gange kaster man det jo bare ud af vinduet af sin bil, siger Henrik Nilson fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

I dag har Midt- og Sydsjællands Brand og Redning rykket ud til en brand, der opstod i forbindelse med fjernelse af ukrudt. Derfor skal man altså også passe på, hvis man vælger at brænde sit ukrudt væk. Det kan gå gruligt galt, advarer Henrik Nilson.    

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt

play
Cello-skole

Unge talenter øver på Stevns - spiller klassisk musik for køerne

playliveblog
Konfirmation

Seneste nyt om coronavirus: Restriktioner skaber uro om konfirmationer