¨

Tørkealarm på Lolland og Falster

Så galt gik det i Ringsted, da en person i dag var ved at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder. Foto: Henrik Larsen

Der er ikke kommet vand fra oven i ugevis på Lolland og Falster. Tørkeindekset ligger lige nu på 10 - og det er det højeste overhovedet.

Haveejere og landmænd danser sikkert regndans i disse dage. Ellers er de allerede begyndt at vande, for at redde roserne i eller afgrøderne.  

Det er nu flere uger siden, at det har regnet. Og hvis man skal tro på DMI, så kommer der altså først nedbør om en uges tid.

I DMIs tørkeindeks er området for Lolland og Falster samt det sydlige Sjælland angivet til 10 – altså det værste på skalaen overhovedet. Og det er højst udsædvanligt så tidligt i juni. På kortet her kan du se, hvor tørken er værst. 

Kilde: DMI

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning opfordrer alle til vise hensyn og bruge deres sunde fornuft, når de har med åben ild at gøre.  

- Man skal især passe på med bål og grill ude i naturen. Når det er så tørt, får ilden hurtigt fat. Man skal også huske, at man ikke bare skal smide i cigaretskod ude i naturen. Nogen gange kaster man det jo bare ud af vinduet af sin bil, siger Henrik Nilson fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

I dag har Midt- og Sydsjællands Brand og Redning rykket ud til en brand, der opstod i forbindelse med fjernelse af ukrudt. Derfor skal man altså også passe på, hvis man vælger at brænde sit ukrudt væk. Det kan gå gruligt galt, advarer Henrik Nilson.    

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App