Tør sveden af panden: Varmefri er et ukendt begreb på arbejdspladsen

Selvom der kan blive tale om en decideret hedebølge, så er der ikke noget, der hedder varmefri fra arbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pibler sveden nedad panden, når du knokler på arbejdet?

Så er der ikke andet for, end at tørre sveden væk. For selv om vejrudsigten lover temperaturerne over 25 grader i næste uge her i regionen, så kan man ikke få varmefri på arbejdspladsen.

Det er nemlig et begreb, der slet ikke findes i lovgivningen, lyder det fra Dansk Erhverv.

- Varmefri er for mange et minde fra en venlig skolelærer, der sendte ungerne ud, når solen bager ned og temperaturen er høj. Men på arbejdspladserne er varmefri et ukendt begreb i lovgivningen. Vi skal på arbejde selvom det er varmt, og det giver god mening, da vi som samfund ikke kan lukke ned for vores produktionsapparat, når solen bager, siger Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Flere pauser

Arbejdsmiljøchefen opfordrer derfor til, at man holder flere pauser, når temperaturen stiger.

- Normalt må temperaturen på arbejdspladsen ikke komme over 25 grader ved stillesiddende arbejde, men det gælder ikke under varmebølger. Dér er det så op til arbejdspladsen og medarbejderne at lempe på ubehaget ved varmen. Afhængig af luftfugtigheden kan det også blive nødvendigt med mere pause i arbejdet, når temperaturen når op over 35 grader ved stillesiddende arbejde og 32 grader ved fysisk arbejde, siger Anne-Marie Røge Krag.

Gode råd til varme dage på kontoret: