¨

Top SF'er: Astrid Krag skal overtage for Søvndal

Foto: TV ØST

Sundhedsminister Astrid Krag - opstillet i Sjællands storkreds - er den rette arvtager som formand for SF, mener medlem af partiets landsledelse.

Efter Villy Søvndal har besluttet at forlade posten som formand for SF, må sundhedsminister Astrid Krag tage over på posten.

Det mener Tonni Hansen, der er medlem af partiets landsledelse og tidligere har siddet på posten som næstformand.

- Umiddelbart så er Astrid min kandidat i øjeblikket, siger han til Ritzau og understreger, at han har været særdeles tilfreds med Søvndals indsats.

- Det er trist, men selvfølgelig respekterer jeg Villys beslutning. Nu har han stået i spidsen for partiet i en årrække, så jeg synes, det er helt okay, at han siger, at nu er der en anden, der må tage over.

Krag lurer på formandsposten
Ifølge både TV 2 News og DR skulle sundhedsminister Astrid Krag være klar til at kæmpe om hvervet, men det passer  ikke, skriver ministeren på sin Facebook-profil.

- I dag skal handle om Villy. Jeg har ikke gjort min stilling klar, trods TV2 åbenbart har erfaret det, skriver Astrid Krag.

Hun har imidlertid store roser til den afgående formand.

- Du blev hånet og latterliggjort, da du kom til. Men du stod ved dig selv og dit projekt. Du gjorde kritikerne til skamme og samlede partiet om det, som alle dømte umuligt: At erstatte Lars Løkke og Pia Kjærsgaard med en ny regering med deltagelse af SF.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App