Tømrerfirma bygger gratis: Vi skal blive bedre til at hjælpe hinanden

Et håndværkerfirma har besluttet sig for at slå et slag for medmenneskeligheden. Derfor bygger de gratis for dem, der ikke har råd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens de fleste holder weekend, trækker tømrerne Reidar Fjordhøj og Frederik Henckel i arbejdstøjet.

De har nemlig besluttet sig for at bruge deres weekenderne på at hjælpe folk, der ikke har råd. Det gør de ganske gratis.

- Vi vil gerne hjælp andre, og vi har hver vores spidskompetencer. Vi kan det her, og så er der andre, der kan finde ud af at gøre rent. Det er vi ikke så gode til, siger Reidar Fjordhøj.

Til hverdag driver de sammen tømrerfirmaet Henckel og Koch Aps, som hører hjemme i både Eskilstrup og Karrebæksminde. I dag bygger de gratis for Lynda Asperup fra Stege.

quote Det var ikke en mulighed hverken økonomisk eller fysisk

 Lynda Asperup fra Stege

Hendes hund Lola er nemlig vild med at stikke af til stor frustration for naboerne, men som enlig mor til tre børn, havde hun ikke selv råd til at få det bygget.

- Det var ikke en mulighed hverken økonomisk eller fysisk. Hvis jeg havde pengene, så havde jeg betalt det, men jeg er på SU, og der bliver prioriteret anderledes, siger Lynda Asperup.

Oprettede fond

Det er præcis 14 dage siden, at tømrerfirmaet slog en video op på Facebook, hvor de opfordrede folk til at blive bedre til at hjælpe andre. Her oprettede de efterfølgende en fond, hvor private og virksomheder kunne donere penge. Siden er der blevet samlet næsten 4000 kroner ind, som går til materialer, når tømrermestrene tager ud for at bygge gratis. 

- Hvis man tager tilbage i tiden, så hjalp alle hinanden jo. Alle naboens børn kom ud for at samle sten på marken. Når du hjemløse kom forbi, så fik de et sted at sove. I dag vil man ikke engang lukke dem ind, fordi man synes, at de er beskidte, siger Reidar Fjordhøj.

Det er ikke alle og enhver, der kan få gratis hjælp af tømrerne. De vælger selv, hvem der har mest behov for hjælpen.

- Hvis jeg skal være ærlig, så begyndte jeg faktisk at græde. Det kan godt være, at det i andres øjne er en bagatel. Det er ikke noget, der fylder meget, men det gjorde det for mig, siger Lynda Asperup.

Næste weekend tager håndværkere ud for at hjælpe en ny. Fidusen er nemlig ganske enkel.

- At noget vi synes er så simpelt, kan være til så stor gavn og glæde, siger Reidar Fjordhøj. 

Se mere på deres Facebook-side her.