Togulykke: Sporarbejde ved Høje Taastrup ugen ud

Reparation af køreledninger ved Høje Taastrup St. trækker ud. Der vil foreløbigt køre færre regionaltog indtil kl. 12 onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ansatte ved Banedanmark har arbejdet i døgndrift siden ulykken ved Høje Taastrup St. mandag.

Og det betyder, at det materiel, der spærrede de to spor, nu er fjernet:

- Det ene af de to spærrede spor er nu åbent for togtrafik igen, fortæller sektionschef i Kørestrøm hos Banedanmark, Jesper Sejerø til TV ØST.

Færre regionaltog indtil onsdag

Men antallet af  regionaltog mellem København og henholdsvis Holbæk/Kalundborg, Ringsted, og Næstved/Nykøbing Falster vil fortsat være reduceret:

- Sporet er åbent ja, men vi har fået at vide fra Banedanmark, at vi ind til i morgen kl. 12 fortsat kun må køre med det antal tog, som vi gør nu, siger Trafikinformationschef, Tony Bispeskov til TV ØST og fortsætter:

- Vi er utålmodige på pendlernes vegne. Vi vil bare gerne have, at vi kan køre tog hurtigst muligt igen.

Færre el-tog hele ugen

Det andet af de to spor, der blev spærret ved godsvognsulykken mandag, bliver formentlig ikke farbart før sidst på ugen - i hvert fald ikke for el-tog.

- Der skal støbes nyt fundament i forbindelse med den køreledningsmast, der væltede ved ulykken. Det tager en halv snes dage at tørre, siger sektionschefen og fortsætter:

- Vi håber dog på, at der måske i løbet af i morgen kan begynde at køre dieseltog på sporet. Det er det, vi går efter, siger Jesper Sejerø til TV ØST.

Det glæder DSB:

- Hvis der bliver åbent for dieseltog, kan vi komme tilbage på normalen for regionaltogstrafikken. Både IC4 og dobbeldækkertog kører med diesellokomotiv, så det håber vi kan lade sig gøre, siger Trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.