Togtrafikken ramt af forsinkelser

Mandagens togtrafik bliver ramt af weekendens snestorm. Det bliver isnende koldt, og togrejsende skal være opmærksomme på risiko for forsinkelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Weekendens snestorm har påvirket togtrafikken lørdag og søndag. Men heller ikke mandag vil trafikken flyde som normalt.

Det oplyser DSB over for Ritzau.

Den tunge sne har fået træer til at vælte ned i køreledninger og ud på jernbanesporet på mange strækninger. Det er, blandt andre problemer, medvirkende til, at togdriften endnu ikke vil være tilbage på sporet mandag.

Desuden bliver det hundekoldt mandag. DMI forudser temperaturer ned til minus otte grader.

Færre regionaltog frem til klokken 13

Sjælland fik de største mængder sne, og det er også her DSB melder om flest ændringer. Mellem landsdelen er de eneste aflysninger de to Ilyn 208 og 212 mellem Aarhus og København, oplyser DSB natten til mandag. På udvalgte strækninger på Sjælland vil der værre færre regionaltog frem til klokken 13 mandag.

DSB vil kun køre en gang i timen mellem Roskilde, Køge og Næstved. Det samme gør sig gældende for regionaltoget mellem Ringsted og Østerport og Holbæk og Østerport. I myldretiden kører sidstnævnte dog to gange i timen.

- Vi har arbejdet hårdt på at få fjernet træerne og klargjort infrastrukturen. Det er blevet udfordret af problemerne med at komme frem på vejnettet landet over, sagde Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, i en skriftlig kommentar til Ritzau, søndag aften.

Tog skal tjekkes

Hos DSB betyder vejret i weekenden, at man må tjekke, at alle tog er i fulde omdrejninger.

- Vi er nødsaget til at hive alle vores tog ind til et servicetjek på værkstedet. Som følge heraf kører der lidt færre regionaltog på Sjælland fra morgenstunden og frem til kl. 13.00, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Vejene er mandag morgen glatte flere steder, og det kan betyde, at også busserne bliver ramt af forsinkelser.

Du kan se ændringerne i togtrafikken her.

/ritzau/

Se hvilke toge i regionen der påvirkes:

Holbæk-Østerport

Vi aflyser et tog i timen: Fra Holbæk er toget, der kører i minuttal 16 aflyst. Og fra Østerport er toget, der kører i minuttal 55, aflyst.

Ringsted-Østerport

Vi aflyser det ene af de to tog i timen mellem Ringsted og Østerport. Togene fra Ringsted i minuttal 50 og fra Østerport i minuttal 37 er aflyst.

Roskilde-Køge-Næstved

Vi aflyser det ene af de to tog i timen. Det er togene fra Roskilde i minuttal 08 og fra Næstved i minuttal 44, der er aflyst.