Togtrafikken lammes - flere broer skal rives ned

Banedanmark river flere broer ned på Sjælland og Falster. Det kommer til at ramme togtrafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Togpassagerne skal den kommende tid skifte til togbus, hvis de skal rejse mellem Næstved og Nykøbing Falster.

Det oplyser Banedanmark.

Fra fredag den 31. august til og med søndag den 2. september river Banedanmark nemlig flere broer ned mellem Næstved og Nykøbing Falster som forberedelse til den kommende elektrificering af banen.

Arbejdet er et led i udbygningen af jernbanen mellem Ringsted og den faste forbindelse over Femern Bælt.

 - Vi er i fuld gang med at opgradere Ringsted-Femern Banen, og som led i udbygningen skal vi rive flere broer ned, da der er for lidt plads til kørestrømsanlæg under de eksisterende broer. Derfor rives de ned og bygges højere, udtaler Klaus S. Jørgensen, projektdirektør i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Overblik over broarbejdet

Nedrivningerne sker flere steder på Sydsjælland, hvor nedrivningen af Rampen i Næstved ifølge Banedanmark er det største af anlægsarbejderne i spærringen. Ved Rampen skal der efter weekendens sporspærring bygges et helt nyt vejanlæg, før den nye bro kan åbnes i november.

Vil genere passagererne mindst muligt

Desuden bliver der arbejdet på Masnedø syd for Vordingborg, hvor der skal udføres spunsarbejde langs sporet. 

Omkring Eskilstrup og Orehoved på Falster bliver baneskråningerne langs banen forberedt til det ekstra spor, der skal lægges fra Vordingborg til Nykøbing Falster.

- Når vi har en spærring, forsøger vi at samle så mange arbejder som muligt for at genere passagererne mindst muligt. Men det er nødvendige arbejder for at kunne udbygge banen til fremtidens el-tog og højere hastighed med mulighed for kortere rejsetid, udtaler Klaus S. Jørgensen.

Ringsted-Femern Banen