¨

Togpendlere frygter betalingsring

Foto: TV ØST

Pendlerne fra den sjællandske provins vil have mere plads i togene, før betalingsringen bliver en realitet.

Den kollektive transport er slet ikke klar til at modtage de mange ekstra passagerer som en betalingsring om København vil give i 2014. Sådan lyder kritikken i dag fra en lang række sjællandske pendlertalsmænd.

- De skal sørge for at få kapaciteten op, før de værksætter betalingsringen. Ellers er jeg sikker på, at pendlerne i sidste ende stopper med at tage toget, siger Jan Jensen, der er talsmand for pendlerne på strækningen fra Vordingborg til København.

Jan Jensen er sammen med 10 andre pendlerrepræsentanter fra de store ruter på Sjælland gået sammen om en henvendelse til regeringen.

De vil have flere siddepladser i togene, men også flere parkeringspladser foran stationerne. Togrejsende på de store stationer oplever nemlig ofte, at det også kan være svært at finde plads, når bilen skal parkeres.

På Christiansborg er budskabet nået frem. Og skal man tro regeringspartiet, så er der hjælp på vej.

- Når betalingsringen træder i kraft, så skal der være kommet flere siddepladser - også flere, end som vi opfatter det i den nuværende situation. Det vil vi arbejde hårdt for, siger Transportpolitisk ordfører Rasmus Prehn (soc.), men afviser dog at stille det som en garanti.

De politiske ord skal også realiseres, før Jan Jensen tør sætte sig roligt i togsædet.

- Sådan som jeg har oplevet det gennem de mange år, jeg har rejst, så skal man ikke sætte forventningerne op, før man har set det ske, siger han.

01:45 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App