Togene kører som vinden blæser

DSB's tog er nu så forsinkede, at der er op til fem ugers ventetid på rejsegarantien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DSBs passagerer må ikke alene finde sig i et stort antal forsinkede tog. Ansøgninger om erstatning via DSBs rejsetidsgaranti vælter ind til selskabet i en sådan grad, at
forsinkede passagerer med kontantbilletter heller ikke kan få udbetalt erstatning til tiden, skriver Berlingske Tidende.

Normalt garanterer DSB, at en ansøgning om kompensation behandles inden for ti dage, men efter et stormløb på rejsetidsgarantien denne sommer, er ventetiden nu oppe på fire-fem uger.

- Stigningen i henvendelser til rejsetidsgarantien skyldes tre ting. Vi har gjort meget ud af at markedsføre produktet. I den sidste halvanden måneds tid har vi ikke kørt godt nok, specielt ikke i eftermiddagsmyldretiden. Og så har vi haft nogle større enkelthændelser. F.eks. havde vi et lyntog, som faldt ud i en fem-seks timer, og der var en personpåkørsel i Roskilde, siger DSBs direktør for fjern- og regionaltog, Frank Olesen, til Berlingske Tidende.

Ifølge DSBs seneste opgørelse over tog til tiden er 84 ud af 100 tog rettidige. Målet er, at omkring 90 pct. skal køre til tiden.

/ritzau/