Togene kører på Sjælland og øerne trods arbejdsstrid hos DSB

Trods arbejdsnedlæggelser onsdag kører togene efter normal drift torsdag, oplyser DSB.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pendlere på Sjælland behøver umiddelbart ikke frygte store ændringer i togdriften torsdag.

For selvom togførerne nedlagde arbejdet onsdag, og togdriften blev lammet i store dele af landet, så er der ikke nogle ændringer torsdag morgen, og togene kører som normalt.

Det oplyser DSB og henviser til, at man kan orientere sig om togdriften på Rejseplanen og følger med i medierne.

- Vi melder ind til medierne, hvis der skulle være noget, der gør det vanskeligt at opretholde den normale drift, siger pressevagten hos DSB til TV ØST.

TV ØST har også været i kontakt med Dansk Jernbaneforbund. Men da en arbejdsnedlæggelse er overenskomststridig vil fagforbundet forsøge at forhindre dette.

Derfor er en arbejdsnedlæggelse ikke på den måde noget, som togførerne indvier fagforbundet i, lyder forklaringen.

Strid handler om arbejdstid

Baggrunden for striden mellem Dansk Jernbaneforbund og DSB er, at der er gang i en forhandling om arbejdstiden, hvor parterne ikke kan blive enige.

Uenigheden går blandt andet på, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet. Det var det, der fik togførere til at nedlægge arbejdet onsdag, og som betød, at DSB lockoutede togførerne.

Torsdag klokken 14.30 skal parterne mødes i Arbejdsretten, der skal vurdere lovligheden af arbejdsnedlæggelser blandt togpersonalet tidligere i november. Det skriver Ritzau.

Her vil Dansk Jernbaneforbund forsøge at få retten til også at bedømme, om det var en lockout, da DSB sendte togførere væk fra deres arbejdsplads onsdag.

Den arbejdsgruppe, der skal forhandle en ny aftale, mødes ifølge Dansk Jernbaneforbund næste gang 4. december.