¨

Togene kører efter planen i dag

Foto: TV ØST

De store togproblemer er blevet løst, meddeler DSB. En nød-køreplan sætter nemlig forsinkelserne i system.

Pendlere kan forvente en nogenlunde stabil togdrift med et par minutters forsinkelse på togene onsdag.

Banedanmark har fået styr på de tekniske problemer, der tirsdag forårsagede store forsinkelser og aflyste tog omkring Københavns Hovedbanegård.

Det fortæller trafikinformationsleder ved Banedanmark, Torben Holm Hansen.

Tekniske problemer fikset

- Generelt er vi kommet rigtig, rigtig fint fra start. Vi har på ingen måde noget, der ligner den situation, der var i går. De forskellige signalfejl og andre tekniske problemer, vi havde, er eliminerede, og vi har ekstra folk klar, hvis der dukker noget op, siger han.

Dog er det fortsat den særkøreplan, der er meldt ud, der gælder ved Københavns Hovedbanegård, da man er i gang med at bygge sikringsanlægget om.

Stadig forsinkelser

- De relativt få tog - altså regionaltog og intercitytog, vi skal have ud og ind af hovedbanen, de får lige et par få minutter i forsinkelse. Det er på grund af det sporarbejde og så videre, man skal ind igennem.

- Vi er nødt til af sikkerhedshensyn og det rent praktiske at køre lidt langsommere, end vi lige havde regnet med i første omgang, siger Torben Holm Hansen.

Ikke nævneværdige problemer

Mange tog kører altså med et par minutters forsinkelse, men i de fleste tilfælde vil minutterne nå at blive indhentet, når togene er ude at køre. Så ifølge trafikinformationslederen burde det ikke give de store problemer.

Da særkørerplanen stadig gælder onsdag, opfordrer Torben Holm Hansen på det kraftigste folk til fortsat at bruge S-tog mellem Hovedbanegården og Høje Taastrup og i øvrigt tjekke rejseplanen, inden de begiver sig af sted.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App