¨

Tjekkede aldrig eks-patienter hos sexanklaget læge

Foto: TV ØST

Retssag mod psykiater, der er anklaget for at have misbrugt fem piger, starter i dag. Ingen har tjekket om der kan være flere.

Ingen har nogensinde tjekket, hvor mange spiseforstyrrede patienter en sexanklaget 50-årig psykiater har misbrugt. Der kan sagtens være flere ofre end de fem, der i dag vidner mod ham i Retten på Frederiksberg.

Ifølge de fem piger forgreb han sig på dem på sit kontor på Rigshospitalets klinik for spiseforstyrrelser. Han befamlede de radmagre piger, lavede pornografiske billeder af pigernes kønsorganer og stak dildoer op i en piges skede og endetarm ifølge anklageskriftet.

PS Landsforening - Pårørende til Spiseforstyrrede raser over, at at hverken politi, Rigshospitalet eller Region Sjælland har kontaktet mandens tidligere patienter for at høre, om han har forgrebet sig på dem.

- Det er chokerende, at de ikke har taget kontakt til alle piger, der tidligere har været i behandling hos ham. Det er derfor ikke sikkert, at alle ofre er blevet fundet, at de har fået hjælp, og at deres sager er blevet politianmeldt, siger næstformand i foreningen, Dorte Nielsen, til B.T.

Foreningen er selv blevet kontaktet af hele 14 piger, der har været udsat for overgreb fra lægen gennem 15 år. De har skaffet hjælp til pigerne og vejledt dem i at gå til politiet. Kun få piger har anmeldt sagen. Foreningen er desuden utilfreds med, at myndighederne har været for længe og for dårlige til at informere både dem og patienter.

- Det virker som om, at de har beskyttet lægen mere end de patienter, som han er anklaget for at have sexmisbrugt. Og det er jo helt forkert, når man tænker på, at de her patienter er de svageste af alle. Dem, der er blevet udsat for overgreb af ham, der skulle behandle dem, siger Dorte Nielsen.

Myndighederne bekræfter, at de aldrig har kontaktet det utal af patienter, der gennem årene er blevet behandlet af den sexanklagede læge.

Politiassessor Maria Cingeri fra Københavns Politi, der har siddet med sagen, forklarer til B.T.

- Vi har som sådan ikke efterforsket nærmere i, hvad han tidligere har gjort. Han har jo været ansat andre steder også. Det har vi sådan set ikke gjort noget ved. Vi har koncentreret os om de piger, som er kommet frem i forbindelse med denne sag, siger hun til B.T.

Centerlederen for psykiatrien på Rigshospitalet har heller ikke kontaktet de mange patienter, der tidligere har været behandlet af lægen.

- Det er fuldstændig rigtigt. Gennem årene kan han jo have haft et utal af patienter. Og vi føler ikke, at vi juridisk kan forsvare at kontakte tidligere patienter, der ikke længere bliver behandlet her. Vi har udelukkende talt med de patienter, der stadig er i behandling. Til gengæld har vi lyttet til de tidligere patienter, der har ringet, siger Anne Lindhardt til B.T.

Hun har fra i dag oprettet en krisetelefon til den sex-anklagede læges patienter og pårørende.

Heller ikke Region Sjælland, der havde hyret psykiateren til at hjælpe spiseforstyrrede piger i regionen hver 14. dag, har kontaktet mandens tidligere patienter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App