Tjek din konto: 150.000 betalte dobbelt i lørdags

Titusindvis af transaktioner over hele Norden blev trukket 2 gange i lørdags. Danskere kan være imellem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du brugte dit visakort eller mastercard i lørdags, bør du nok tjekke din konto en ekstra gang. En teknisk fejl hos betalingskort-virksomheden Nets har betydet, at 150.000 transaktioner over hele Norden i lørdags er blevet trukket 2 gange.

Størstedelen er sket i Sverige, men der kan også have været problemer i Danmark, fortæller Nets kommunikationschef i Danmark, Søren Winge.

- Vi har haft nogle danske kortholdere, der har været berørt, men det tyder på, at det er kunder i Sverige, der har været hårdere ramt, siger han.

3 bankdage

Selv om man skulle været trukket 2 gange, kommer pengene tilbage på ens konto automatisk, da Nets allerede har rullet den ene transaktion-omgang tilbage. Men der kan gå op til 3 bankdage, før pengene igen står på ens konto, lyder det fra Nets.

- Hvis man har oplevet det, vil der ske en automatisk rettelse, men selvfølgelig kan det give nogle udfordringer for kunder, der har en saldo, der ikke kan klare et dobbelttræk, uden at det giver problemer, siger Søren Winge.

- Det er sket ved køb foretaget lørdag aften, og det kan være små såvel som store beløb, siger han.

Kontakt din bank

Søren Winge opfordrer kunder, der oplever problemer med at blive trukket dobbelt på kontoen til at kontakte sin bank for at få en løsning.

Årsagen til fejlen er endnu ikke fundet.

/ritzau/