¨

Tjek bilen inden skiferien

Foto: TV ØST

I vinterferien kører tusindvis af danskere efter bjerge, sne og after ski. Men hvis ikke bilen er gjort ordentligt i stand, kan store dele af ferien blive ødelagt. Så her kommer en række gode råd, så man kommer sikkert frem.

Sneen er kommet til Danmark. Men for mange er der langt fra kommet nok. I uge syv vender tusindvis af danskere næsen mod bjerge og ski. Men inden man starter bilen, og tager afsted, er der en lang række ting man skal huske:

Man skal tjekke at der er sprinkler- og kølervæske nok på bilen. Og det skal være frostsikkert. I visse lande er det nemlig lovpligtigt.

Tjek olie, og fyld eventuelt op så den er helt oppe ved maksimum-mærket.

Tjek også batteriet. Er det flat - og blir det rigtig koldt - vil bilen ikke starte. På de nyeste batterier er der ofte en farvekode på, så man kan se om batteriet er i orden.

I Danmark bestemmer man selv om man vil have vinterdæk på bilen. Men sætter du næsen mod skisportsstederne, så skal de monteres. Og det skal være med rigeligt mønster. I Tyskland skal der for eksempel være minimum 4 mm.

Men det er ikke nok. Sørg også for at have snekæder i bilen. Mange steder er det faktisk lovpligtigt.

Mange glemmer også krogen til at trække bilen fri. Den ligger typisk i bagagerummet, under reservedækket. Så læg den op foran i bilen inden den pakkes. Så undgår man at skulel tømme hele bagagerummet, hvis den er kørt fast og skal trækkes fri.

Og husk så også ting som et tæppe, en vest og advarselstrekant.

Men så er bilen også klar til skiferien. Og så er der kun tilbage at sige god tur.

02:08 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App