Tip til weekenden: Udendørs festivaler og familiefornøjelser

Ugens fem udvalgte arrangementer fra Guiden, foregår alle udendørs. Vi håber på godt vejr, og viser vej til festivaler og familieoplevelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnekulturdage i Sorø

Slaraffen i Sorø
Slaraffen i Sorø
Foto: Sebastian Klein og Chapper

Slaraffen er navnet på børnekulturugen i Sorø. Fredag og lørdag er der aktiviteter i byen for hele familien. Årets tema er cirkus. Ud over klovne, artister og dyr, optræder Sebastian Klein og Chapper med deres sygeligt seje cirkusshow. Og Cirkus Kæphøj viser deres cirkusartisterier.

Læs mere her

 

Hornfiskefestival i Den Nye Havnepark i Kalundborg

Hornfiskefestival i Kalundborg
Hornfiskefestival i Kalundborg

Skal du til Kalundborg i weekenden, er det en god idé at tage fiskegrejet med. Her afholdes der nemlig hornfiskefestival. Instruktører er klar til at lære dig om hornfiskeri og tilberedning af fisken. Naturvejledere har aktiviteter for de mindste. Der er fiske-konkurrencer for børn og voksne. Vil du deltage i dem, er der sidste frist for tilmelding fredag den 19. maj.

Læs mere her

 

Outdoor Festival i Næstved

Outdoor Festival i Næstved
Outdoor Festival i Næstved
Foto: Jan Thorhauge, Spejder Sport

I Næstved håber man også på godt vejr, når der afholdes Outdoor Festival. Er du til oplevelser i det fri, er der inspiration at hente her. Lokale formidlere af friluftsliv fortæller om de forskellige aktiviteter på Sydsjælland. På programmet er der også foredrag og udstillinger med grej til udelivet. Du finder festivalen i Rådmandshaven, lørdag og søndag kl. 10-15.

Læs mere her

 

Fødevarefestival på Hørbygaard Gods i weekenden  

Hørbygaard Fødevarefestival
Hørbygaard Fødevarefestival
Foto: HUSET th

Der er noget for alle sanser, når Hørbygaard Gods inviterer til fødevarefestival. Her kan du møde lokale producenter. Smage og høre om deres produkter og købe delikatesser med hjem. Overalt på godset vil der være markedsstemning, livemusik og underholdning. Sansefesten begynder begge dage kl. 10.

Læs mere her

 

Åbent hus på GHRVPK i Næstved

Åbent hus på GHRVPK i weekenden
Åbent hus på GHRVPK i weekenden

Lørdag er der mulighed for at kravle rundt i militære køretøjer. Kampvogne og jeeps kan udforskes, når Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening holder åbent hus. Vær forberedt på bulder og brag, når der i løbet af dagen vises kampdemonstrationer. Mere stilfærdig bliver modeopvisningen med uniformer fra 1916. Der kan købes pølser, drikkevarer og merchandise på pladsen.

 Læs mere her

Find flere arrangementer på Guiden