Tiltalte i hjemmerøversag: - Vi har ikke stjålet noget

Flere af de tiltalte i den spektakulære hjemmerøversag, der kører ved retten i Nykøbing Falster, er blevet afhørt i sagen. De sidste afhøres i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 51-årig kroatisk mor skal i dag afhøres i sagen om en række hjemmerøverier, der igennem 20 retsdage behandles i retten i Nykøbing Falster.

Hun nægter sig skyldig i anklagerne mod hende.

quote Moren er, sammen med sin mand og tre sønner og en ven af familien, tiltalt for i alt 45 forhold

 

Moren er, sammen med sin mand og tre sønner og en ven af familien, tiltalt for i alt 45 forhold, herunder 26 hjemmerøverier, en række tyverier og bedrageri.

Familien kom i oktober 2015 til Danmark fra Kroatien, kort efter mener Anklagemyndigheden, at de begyndte at stjæle. 

Ligesom den tiltalte mor nægter de øvrige tiltalte sig skyldige i stort set alle anklager. En af sønnerne, en 23-årig mand, erkender dog, at han har aftaget nogle hælervarer fra en kammerat.

Artiklen fortsætter under klippet.

Margit Steffensen blev sammen med sin mand  bagbundet og udsat for vold under et hjemmerøveri i landsbyen Tingsted.

Den 48-årige far, den 20-årige søn og hans 23-årige bror har slået fast, at de har ernæret sig ved køb og salg af brugte biler. De kan dog ikke dokumentere dette, da de ikke har opgivet indtægten til SKAT. 

Hvem er Adrian?

Under afhøringerne af sønnerne er det kommet frem, at det er den 23-åriges ven Adrian, der har afleveret en del effekter til den 23-årige.

Effekterne er fundet i familiens lejede hus i Guldborgsund kommune og anklager Susanne Bluhm mener, at de stammer fra de mange tyverier og hjemmerøverier, familien er tiltalt for at have begået. 

OM SAGEN

Den 23-årige nægter, ligesom de andre i familien, at have stjålet noget, men han medgiver, at han undervejs fik den tanke, at alle de ting, Adrian kom med var tyvekoster.

Han vurderede dog, at han kunne få en god pris for mange af tingene, der blandt andet er smykker, porcelænsfigurer og musikinstrumenter. 

Ifølge den 23-årige stammer Adrian fra Georgien, han har sort hår og er almindelig af bygning. Den 23-årige siger at han ikke har et telefonnummer til Adrian, der bare kom forbi.

Politiet har forsøgt at finde manden, men uden held. 

Udover den tiltalte mor afhøres i dag hendes 18-årige søn. Sønnen er tiltalt for at have deltaget i nogle få hjemmerøverier sammen med sine brødre.

En kroatisk ven af familien afhøres ligeledes i dag, han er også tiltalt for nogle få forhold i sagen.

Risikerer op til 12 års fængsel

Strafferammen for røveri af særlig grov beskaffenhed er op til ti års fængsel.

Strafferammen for frihedsberøvelse af den type, der fremgår af anklageskriftet, er 12 års fængsel, ligesom strafferammen for vold af særlig rå karakter har en strafferamme på seks års fængsel.

Der ventes at falde dom senest den 17. januar 2019.