Tiltalt sergent ville forhindre røveri

Et af politiets vigtigste beviser mod en tiltalt sergent var i virkeligheden et forsøg på at forbedre sikkerheden på kasernen, forklarer han nu i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var i et forsøg på at forbedre sikkerheden på Antvorskov Kaserne, at en 28-årig sergent lavede en detaljeret plan for et stort våbenrøveri. 

Det forklarede han, da Retten i Næstved tirsdag fortsatte sagen om sidste års storstilede kup mod gardehusarerne i
Slagelse. 

Et røveri, der stort set foregik præcist som beskrevet i planen.
 
Under efterforskningen af våbenrøveriet opdagede politiet, at der på sergentens computer lå et dokument, der trin for trin fortæller, hvordan et røveri mod Antvorskov kan gennemføres. 

Det fortæller i detaljer om, hvor mange våben man kan få med sig, hvor nøglerne ligger og hvornår det er mest optimalt at slå til mod hovedvagten.

- Det var min plan for at få ledelsen til at gøre noget ved sikkerhedsforholdene på kasernen, så de kunne gøre det sværere eller umuligt at begå et røveri, lyder sergentens forklaring.

Drejebogen indeholder sætninger som "medbring strips eller håndjern til vagterne". Men det var alt sammen i et forsøg på at lave planen så detaljeret, at ledelsen ville blive overbevist.

Men computeren gik i stykker, så han fik aldrig givet det videre til garnisonens ledelse.

Ud over sergenten er yderligere to tiltalt for røveriet, mens yderligere en mand er tiltalt for at have opbevaret halvdelen af de røvede våben. Den anden halvdel er stadig ikke fundet. 

/ritzau/