Tiltalt betjent nægter at have stukket bødepenge i lommen

Bødepenge og bøder blev afleveret på stationen, oplyser betjent. Flere blev fundet i hjemmet og på kontoret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ville aldrig nogensinde ske, at han ville putte bødepenge i egen lommer.

Det forklarer en politimand onsdag ved Retten i Roskilde. Her sidder han anklaget for at have opkrævet færdselsbøder fra udenlandske bilister og efterfølgende beholdt pengene.

Betjenten erkender, at han udskrev bøderne. Så retten skal alene vurdere, hvorvidt den 54-årige politibetjent, der har været i politiet i 26 år, har taget pengene eller ej.

Anklaget betjent: Har en god økonomi 

Selv siger han, at han har en god økonomi og aldrig har lagt penge og bødetilkendegivelser andre steder end i en polititaske, der lå i bilen.

- Pengene ligger ikke i min lomme, men i en taske på bagsædet. De ligger altid i tasken på bagsædet. For at de ikke skal blive væk. Det er et meget ømtåleligt punkt, når det gælder penge, siger han.

Det er ikke første gang, at en dansk politibetjent bliver tiltalt for at stikke bødepenge i egen lomme.

I februar blev en 35-årig betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dømt for underslæb og stillingsmisbrug. Betjenten havde taget bødepenge fra 16 udenlandske bilister. Manden fik tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Underskrevet af en anden betjent

I forbindelse med sagen henvendte en tysker sig til Den Uafhængige Politikanklagemyndighed (DUP), som havde efterlyst udlændinge, der kunne være ofre i sagen.

Med sig havde han en kvittering for bøden. Men den var underskrevet af en anden betjent, nemlig den 54-årige politibetjent fra færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi, der nu er tiltalt for magtmisbrug, underslæb og for at forsømme sit arbejde.

I Danmark kan betjente bede udenlandske bilister om at betale bøder kontant, hvis de vurderer, at det ellers vil være svært at inddrive bøden

Anklager: Stak 13.500 kroner i lommen

Den tiltalte betjent skulle ifølge anklagemyndigheden have stukket 13.500 kroner i lommen. Pengene er blevet opkrævet i bøde fra seks udenlandske bilister gennem lidt over et halvt år tilbage i 2013.

Både i betjentens hjem og på hans kontor fandt man kvitteringer for bøder, som ikke var oprettet i politiets system og umiddelbart ikke indbetalt.

Politimanden husker midlertidig ikke selv sagerne, men oplyser, at han altid afleverer penge sammen med bødetilkendegivelser på politistationen i Roskilde. Derefter bliver sagen og pengene registreret. Det skete dog ikke i disse seks tilfælde.

Der ventes dom i sagen mod betjenten 31. august.