¨

Tidligere minister rystet over randzoner

Foto: TV ØST

Efter ved selvsyn at have besøgt en landmand og set på randzonekortet, håber blandt andre den tidligere fødevareminister Henrik Høegh, at den nuværende minister Mette Gjerskov trækker i bremsen.

På trods af at Venstre selv har været med til at få loven igennem, er de nu klar til at bremse den. Det skriver landbrugsavisen.dk.

Sammen med sine partikollegaer Erling Bonnesen og Anni Matthiesen har Henrik Høegh været ude og besøge en landmand ved Billund og der se eksempler på, hvordan randzoner på 10 meter vil påvirke landmanden.

Til møde om randzonerne
Nu vil de gå i gang med at indsamle eksemplerne og præsentere dem for Mette Gjerskov, formentlig til samrådet den 29. august.

- Venstre har selv været med til at få loven igennem, men siden er Natur- og Landbrugskommissionen kommet med alternativer til randzonerne, og det er dybt godnat at bruge så mange ressourcer på at opnå noget, der kan nås andre veje, siger Anni Matthiesen til landdbrugsavisen.dk.

Randzoneloven
Ifølge den nye randzonelov, som træder i kraft 1. september i år, må der ikke dyrkes, sprøjtes eller gødes på ti meter brede arealer langs søer og vandløb. Omfanget af randzoner løber op til 50.000 hektar

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App