¨

Tidligere biskop er død

Foto: TV ØST

Den tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt er død efter længere tids sygdom. 76 år gammel. Det oplyser familien.

Tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt er tirsdag død 76 år gammel. Det oplyser familien. Jan Lindhardt døde efter længere tids sygdom. Jan Lindhardt var biskop i Roskilde fra 1997, indtil han gik på pension 1. maj 2008.

Jan Lindhardt besad et usædvanligt talent til at kommunikere via medierne.

- Man må kunne lære at sige noget på 28 sekunder. Man kan ikke altid starte med modifikationerne og hele det kirkelige fuglesprog". Sådan sagde Jan Lindhardt, da han stillede op til bispevalget i Århus Stift i 1994.

Stærkt comeback

Lindhardt tabte til Kjeld Holm, men kom stærkt igen 3 år senere, da han blev valgt til biskop i Roskilde Stift. Og intentionerne om at trænge igennem medierne med faste og letforståelige budskaber gik hurtigt i opfyldelse.

Allerede 2 år efter at han havde tiltrådt sit embede, var han den næstmest citerede kirkelige kilde i landet, efter Søren Krarup.

Jan Lindhardt var også en dygtig skribent, der ofte er slået igennem langt ud over kirkelige kredse. Han har gennem årene skrevet et utal af bøger om emner, der spænder fra debatterende til videnskabelige.

Charmerende fræk

I 2010 modtog Jan Lindhardt forlaget Svend Bergsøe Fonds Formidlerpris på 100.000 kroner. Lindhardt fik blandt andet prisen på grund af sin "uimponerethed, saglighed, charmerende frækhed og hurtige replikker".

Jan Lindhardt er født i Aarhus som søn af teologiprofessor P.G. Lindhardt. I 1962 blev han teolog fra Københavns Universitet, og siden var han i 30 år på Aarhus Universitet, hvor han endte med at være lektor. I 1983 blev han dr.theol.

I en kronik i Politiken i januar i år skrev en af hans døtre om sin fars demenssygdom. Jan Lindhardt led af Alzeimers og fik diagnosen i 2012. Jan Lindhardt efterlader sig hustru Tine Lindhardt, 6 børn, svigerbørn og 13 børnebørn.

/ritzau/   

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App