¨

Thulesen Dahls liste: Disse fire politikere fra regionen skal være ministre

Foto: TV ØST

Fire regionale politikere fra Dansk Folkeparti skal være ministre, hvis det står til Kristian Thulesen Dahl, og DF ender i en mindretalsregering med Lars Løkke.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har et par ekstra kort på hånden. Han har sammensat sin egen liste over folk, der skal være ministre, hvis DF får mulighed for at indgå i en mindretals regering med Lars Løkke Rasmussen.

I alt står syv DF-politikere til at blive ministre, hvor fire af dem kommer fra vores region. Det skriver BT i dag.

Ifølge BT's kilder, der har indsigt i de igangværende forhandlinger, har DF-formanden haft sit drømmehold klar i noget tid, men det er først nu, at listen virker realistisk. I går åbnede Kristian Thulesen Dahl for første gang op for muligheden for at indgå i en regering.

- Vi vil meget gerne tage et ansvar, hvis grundlaget er i orden. Vi er hverken nervøse eller noget for at gå i regering. Det gør vi gerne. Nu kommer vi til de egentlige forhandlinger, som afgør, om det politiske grundlag er i orden, siger Kristian Thulesen Dahl til BT.

De syv mulige ministre er Peter Skaarup, Søren Espersen, Morsten Messerschmidt, Liselott Blixt, Karin Nørgaard, René Christensen og Kristian Thulesen Dahl selv. Ydermere er Martin Henriksen tiltænkt som gruppeformand. Han skal dermed styre folketingsgruppen med 37 medlemmer, hvoraf 15 er politiske debutanter. Pia Kjærsgaards står heller ikke til en ministerpost, men derimod til at blive Folketingets formand. Hun har, ifølge BT, også udtrykt at hun ikke personligt ønsker en ministerpost.

Forsvars, sundheds, social- og transportminister 

De fire politikere fra Sjællands Storkreds, der ifølge BT står på DF-formandens hemmelige ministerliste, står til at få disse ministerposter:

Da Venstre formentlig vil sætte sig på udenrigsministerposten, vil Søren Espersen være en mulighed som forsvarsminister.

Liselott Blixt har en fortid som sosu-assistent og har mere en 20 års erfaring fra sundhedssektoren. Samtidig e hun partiets psykiatriordfører. Hun står til en post som sundhedsminister.

Karin Nødgaard står på listen som socialminister. Hun har siddet i Folketinget siden 2005 og har en baggrund som folkeskolelærer i engelsk, samfundsfag og idræt. Hun er samtid datter af Poul Nødgaard, som var med til at stifte partiet.

René Christensen blev finansordfører, efter Kristian Thulesen Dahl blev valgt som gruppeformand, og siden 2008 har han arbejdet sig op igennem rækkerne. Partiformanden kan bruge ham som både fødevareminister og transportminister. 

De øvrige mulige ministre er Peter Skaarup, der vil blive justitsminister, Morten Messerschmidt som kulturminister og Kristan Thulesen Dahl som økonomi- og indenrigsminister.

Dertil skal siges, at intet er sikkert endnu, men tiden må vise, hvem der endner med hvilke ministerposter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App